ActualitateLocal

Poliţiştii de frontieră sunt pregătiţi pentru afluxul de călători din perioada Sărbătorilor Pascale

politia-de-frontiera
Ca urmare a faptului că cetăţenii moldoveni aflaţi în străinătate şi studenţii din R. Moldova care urmează cursuri în marile centre universitare din ţara noastră se întorc acasă pentru a-şi petrece Sărbătorile Pascale împreună cu familia şi rudele, în punctele de trecere a frontierei de la graniţa cu R. Moldova se preconizează o creştere a traficului de persoane şi mijloace de transport, fapt pentru care conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi a dispus toate măsurile aflate în competenţă pentru reducerea timpilor de aşteptare şi asigurarea unui control eficient, operativ şi civilizat.
Astfel, s-au luat măsuri de suplimentare a personalului care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor şi de creştere a numărului arterelor de control din punctele de frontieră, în limita configuraţiei acestora. Este folosită la maxim capacitatea punctelor de trecere a frontierei şi în cele mai aglomerate, în funcţie de trafic, vor fi suplimentate arterele de control pe sensul de intrare/ieşire şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor.
În acelaşi timp, au fost dispuse măsurile necesare pentru o supraveghere sporită a frontierei de stat, respectiv prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale şi a contrabandei cu bunuri de larg consum.
Recomandări:
Pentru evitarea aglomerărilor, Poliţia de Frontieră Română recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt.

Reamintim punctele de frontieră existente la graniţa româno-moldoveană:
• pe raza jud. Galaţi: P.T.F. Oancea-Cahul
P.T.F. Galaţi-Giurgiulesti
• pe raza jud. Vaslui : P.T.F. Albiţa-Leuseni
• pe raza jud. Iaşi: P.T.F. Sculeni-Sculeni
• pe raza jud. Botoşani: P.T.F. Rădăuţi – Prut-Lipcani
P.T.F. Stînca-Costeşti

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button