Polițiștii de frontieră au pichetat Prefectura Vaslui

Aproximativ 30 de poliţişti de frontieră au ieşit, astăzi, în stradă, în semn de nemulţumire faţă de îngheţarea salariilor în sistemul bugetar.

Protestul din Piaţa Civică a municipiului Vaslui a fost organizat de Sindicatul Poliţiştilor de Frontieră cu scopul de a atrage atenţia Guvernului cu privire la condiţiile proaste de salarizare din Poliţie.

Protestatarii au declarat că “poliţiştii de frontieră se simt discriminaţi” de deciziile Executivului şi că “au ajuns la capătul răbdării”.

“În continuare suntem nemulţumiţi de îngheţarea salariilor. Actualul Guvern ne menţine cu o salarizare raportată la anul 2009. Dacă în prezent poliţiştii beneficiază de chirie, iar suma pentru chirie primită de un poliţist este de 400 de lei şi reprezintă jumătate din salariu, imaginaţi-vă cât este salariul unui poliţist, 800 de lei, 900 de lei. Acestea sunt salariile reale ale poliţiştilor. Astăzi nu am venit să cerem creşteri salariale, majorări, sporuri suplimentare. Astăzi am venit să ne cerem dreptul nostru reglementat de Legea 153 din 2017. Atunci legea prevedea ca poliţiştilor să le fie majorare an de an salariile cu 200-300 de lei, astfel încât să ajungem din urmă celelalte categorii bugetare. Nu se mai întâmplă acest lucru”, a declarat unul dintre protestatari.

Aceștia au avertizat că protestele nu se vor opri aici.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Instituții ale statului, amendate pentru modul defectuos de asigurare a securității propriilor unități

În perioada ianuarie – februarie 2021, polițiștii Compartimentului „Sisteme de Securitate” din cadrul Serviciului de …

Patroni amendați și cu marfa confiscată

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *