Thursday , 29 September 2022, 23:16

Polițiștii au prins în trafic trei șoferi în stare de ebrietate, iar alți doi fără a deține permis de conducere

În noaptea 6/7 august 2022, în intervalul orar 18.00 – 02.00, polițiștii rutieri și de ordine publică, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, împreună cu specialiști din cadrul Registrului Auto Român, au acționat pe drumurile publice din județul Vaslui, pentru creșterea gradului de disciplină rutieră și pentru depistarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor.

În cadrul activităților desfășurate de cei 20 de polițiști participanți, au fost verificate peste 200 de vehicule, legitimate peste 220 de persoane și aplicate 39 de  sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 25.000 lei, pentru încălcări ale O.U.G. nr. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice.

De asemenea, au fost reținute 7 permise de conducere și retrase 5 certificate de înmatriculare.

Principalele cauze care au condus la reținerea permiselor de conduce au fost: consumul de alcool (3), depășirea limitei de viteză (2), nerespectarea indicațiilor polițistului (1) și nerespectarea regulilor de circulație la trecerea la nivel cu linia de cale ferată (1).

De asemenea, a fost constatată și săvârșirea cinci infracțiuni la regimul rutier, respectiv ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” (3)  și ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere” (2).

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

„Conduita preventivă salvează vieți” este mesajul transmis de polițiștii vasluieni

În perioada septembrie 2022 – martie 2023, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean …

Amenzi în valoare de peste 1,2 milioane de lei, date de comisarii Gărzii de Mediu de la începutul anului

Reprezentanţii Comisariatului Judeţean Vaslui al Gărzii Naţionale de Mediu au dat amenzi în valoare de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *