Pianiști profesorului Constantin Olaru au făcut minuni la București

Micii pianişti de la Palatul Copiilor Vaslui, coordonați de profesorul Constantin Olaru”, şi-au reconfirmat valoarea artistică la ce de-a XIII-a ediţie a Festivalului Concurs Internaţional de Interpretare Pian „Micul Virtuoz”, care s-a desfăşurat la Bucureşti.

Cu emoţii mai mari sau mai mici, fiecare din proaspetele talentate a încercat să demonstreze juriului și celor din sală care este mai bun la categoria sa de vârstă, pe anul de studiu, să emoționeze și să atragă prin prezenţa scenică.

În urma prestației lor, micii pianiști din Vaslui au pus la respect concurenți din țări cu tradiție. Cu toate că a fost o competiţie dură, elevii vasluieni au reușit să cucerească patru locuri I și două locuri II.

”Este un concurs cu tradiție și cu recunoaștere internațională. A fost destul de greu, dar extraordinar de frumos. Ne bucurăm și suntem mândri de copiii noștri, care s-au ridicat la cel mai înalt nivel la un concurs de o asemenea talie. Țin să mulțumesc părinților, pentru că au avut încredere în forțele copiilor și a dascălului. Suntem extraordinar de mulțumiți pentru rezultate”, a declarat profesorul Constantin Olaru.

La acest festival au participat 104 concurenți care au interpretat diverse piese după vârstă și anii de studiu la pian.

Palatul copiilor Vaslui a fost reprezentat de Alesia Ponea (loc 1), George Leica (loc 1), Beatrice Alexandru (loc 1), Rareș Secan (loc 1), Alexia Păduraru (loc 2) și Roberto Chiriac (loc 2).

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Tânăr din Bârlad reținut pentru trafic de droguri

La data de 27 iunie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vaslui, împreună …

Autoritățile se pregătesc de perioada caniculară

Având în vedere atenționările Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor – Administrația Națională de Meteorologie, privind …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *