Saturday , 4 February 2023, 03:31

Peste 7.600 de pachete cu ţigări de contrabandă, descoperite de polițiștii de frontieră


In ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Iaşi au descoperit şi confiscat peste 7.600 de pachete cu ţigări de contrabandă, în valoare de aproximativ 70.500 lei, care urmau să ajungă pe piața neagră din România.

* În data de 23 ianuarie a.c., în jurul orei 00.45, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi au organizat o acțiune specifică pe linia combaterii traficului ilicit cu produse din tutun.
Astfel, pe timpul misiunii, aceștia au identificat în trafic, în localitatea de frontieră Ţigănaşi, judeţul Iaşi, un autoturism marca Opel, înmatriculat în România.
Polițiștii de frontieră au procedat la efectuarea semnalelor regulamentare de oprire a mijlocului de transport şi ulterior la legitimarea conducătorului auto, stabilind că acesta este Vasile M., persoana cu dublă cetățenie Republica Moldova și România, în vârstă de 35 de ani.
La controlul efectuat asupra maşinii, lucrătorii noştri au descoperit, în locul banchetei spate, precum și în portbagaj, șase saci de rafie de culoare albă, în care s-au putut observa mai multe pachete cu ţigări.
În vederea efectuării unui control amănunţit, mijlocul de transport şi persoana au fost conduse la sediul Sectorul Poliţiei de Frontieră Iaşi, iar în urma inventarierii conținutului sacilor a rezultat cantitatea de 7.400 de pachete de ţigări de diferite mărci, cu timbru de acciză Republica Moldova
La cercetări, bărbatul a declarat că a fost rugat de o persoană din Iași să preia mai mulți saci, al căror conținut nu i-a fost precizat, din orașul Botoșani, cu scopul de a-i transporta în municipiul Iași, urmând să primească pentru acest serviciu suma de 100 euro.
Poliţiştii de frontieră efectuează în cauză cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea și vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă, iar cantitatea totală de 148.000 de țigarete, în valoare de 68.800 lei şi autoturismul marca Opel, în valoare de 10.000 lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

* În data de 22 ianuarie a.c., în Punctul de Trecere a Frontierei Galați- rutier/ I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, cetăţeanul român Ionel I., în vârstă de 34 de ani, conducând un autovehicul marca Renault, înmatriculat în România.
În baza unor informaţii şi a analizelor de risc, polițiștii de frontieră au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amănunțit asupra mijlocului de transport, ocazie cu care au fost descoperite, ascunse în capitonajul din partea stângă a autovehiculului, 4.200 de ţigarete, diferite mărci, de proveniență Duty-free.
Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii ţigărilor în valoare totală de 2.520 lei și sancţionarea contravenţională a bărbatului cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Aproximativ 30.000 de pachete cu țigări de contrabandă ascunse sub pomi fructiferi, descoperite de poliţiştii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi au descoperit şi confiscat 29.980 …

De 8 Martie, poliţiştii de frontieră au „amendat” doamnele cu flori

Femeile care au intrat sau ieşit din ţară joi au fost „amendate” cu flori la …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *