Peste 7.000 de elevi nu au acces la nici un dispozitiv de conectare la internet

Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Vaslui anunță, prin intermediul unui comunicat de presă, că la nivel de județ există 7060 de elevi care nu au acces la nici un fel de dispozitiv de conectare la internet.

De asemenea, 370 de elevi ai claselor terminale, a VIII-a și a XII-a, sunt beneficiari ai burselor sociale.

Acești elevi sunt în atenția șefilor învățământului vasluian, implementând un proiect prin intermediul căruia cei 370 de elevi bursieri ar beneficia de câte o tabletă și conexiunea internet aferentă.

”Dacă va fi aprobat, proiectul ”The Virtual Campus for democratic online learning, preparation of exams and connectivity facilities for disadvantaged categories of pupils from Vaslui County, in the context of COVID crisis/Campusul Virtual pentru învățarea democratică, pregătirea examenelor și facilități de conectivitate pentru categoriile dezavantajate de elevi din județul Vaslui, în contextul crizei COVID”, va permite o extindere rapidă a preocupărilor și activităților legate de dezvoltarea Campusului Virtual al Inspectoratului Școlar Județean Vaslui http://nelpae.ro/elearning, incluzând ca beneficiari și pe partenerii tradiționali din Republica Moldova ai Inspectoratului Școlar Județean Vaslui, Direcțiile de Educație din raioanele Anenii Noi și Cahul”, a spus Gabriela Plăcintă, inspectorul general al ISJ Vaslui.

Inspectoratul Școlar a făcut apel, în mod deschis la suportul pe care Consiliile locale, primarii unităților administrativ-teritoriale, organizațiile non-guvernamentale din județul Vaslui l-ar putea acorda elevilor cu probleme.

”Am transmis același mesaj și Episcopiei Hușilor, primind un răspuns prompt din partea Episcopului de Huși, Preasfințitul Ignatie, care ne-a asigurat de întregul sprijin al Domniei-sale personal și al tuturor parohiilor din componență. Așteptăm în continuare donațiile venite din partea tuturor colaboratorilor și partenerilor noștri, pentru a putea sprijini activitatea școlară online a tuturor elevilor pe care dorim să-i ajutăm”, a mai spus Gabriela Plăcintă.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Comuna Hoceni are sediu nou de primărie

Astăzi, președintele Consiliului Județean (CJ) Vaslui, Dumitru Buzatu, și vicepreședintele Ciprian Trifan au participat la …

A apărut harta arborilor remarcabili din România. Sunt cartografiați arborii bătrâni. Vasluiul are opt specii de copaci care arată spectaculos!

O inițiativă pornită în 2015 a adus în 2020 o hartă a arborilor bătrâni din …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *