Peste 600 de sancțiuni aplicate de polițiștii de la rutieră într-o săptămână

În perioada 5 – 11 septembrie 2022, polițiștii rutieri vasluieni au acționat pe drumurile publice, din județul Vaslui, pentru creșterea gradului de disciplină rutieră și pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, înregistrate la nivel județean.

În cadrul activităților desfășurate de cei peste 50 de polițiști participanți, au fost verificate peste 2.000 de vehicule, legitimate peste 2.200 de persoane și aplicate 610 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 330.000 lei, pentru încălcări ale O.U.G. nr. 195/2002 (privind circulația pe drumurile publice).

De asemenea, au fost reținute 95 de permise de conducere și retrase 31 de certificate de înmatriculare.

Principalele cauze care au condus la reținerea permiselor de conduce au fost : depășirea limitei legale de viteză (51 – din care 46 depășirea cu 51-70 km/h a limitei legale admise și 5 depășirea cu peste 70 km/h a limitei legale admise), consumul de alcool (19), depășirea neregulamentară (10), neacordare prioritate – vehicule (4) și neacordare prioritate – pietoni (3)  .

Totodată, a fost constatată săvârșirea a 7 infracțiuni, din care 4 pentru “conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe” și 3 pentru ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Problemele persoanelor seropozitive, discutate în cadrul dezbaterii „Nu-ţi feri privirea!”, organizată de Asociaţia „Iris”

Problemele persoanelor seropozitive din judeţul Vaslui au fost discutate, joi, în cadrul unei dezbateri organizate …

Un moldovean a fost prins la Albița cu 80.000 de euro și 70 de pachete cu țigări

Echipa comună de control din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa a descoperit la …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *