Peste 50 de șoferi amendați în urma unor ample acțiuni desfășurate de polițiștii rutieră

În perioada 12-16 februarie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Poliției Municipiului Vaslui și cei din cadrul Poliției Orașului Negrești au acționat preventiv-reactiv pe drumurile publice ale județului Vaslui, în vederea prevenirii activității infracționale, creșterii siguranței traficului rutier și prevenirii accidentelor rutiere.

În cadrul activităților au fost verificate peste 140 de vehicule și legitimate peste 160 de persoane.

În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 50 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 17.000 lei.

Dintre acestea, 44 au fost aplicate pentru încălcări ale O.U.G. nr. 195/2002 (privind circulația pe drumurile publice). De asemenea, au fost reținute 8 permise de conducere și retrase 5 certificate de înmatriculare.

Cauzele care au condus la reținerea permiselor de conducere au fost următoarele: conducerea sub influența alcoolului, depășirea limitei legale de viteză  și depășirea neregulamentară.

Cu ocazia derulării acțiunii, s-a constatat și săvârșirea a 4 infracțiuni la regimul rutier, respectiv 2 privind” conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, una privind” conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice” și una privind “încredințarea unui vehicul pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane despre care se știe că nu deține permis de conducere”.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Instituții ale statului, amendate pentru modul defectuos de asigurare a securității propriilor unități

În perioada ianuarie – februarie 2021, polițiștii Compartimentului „Sisteme de Securitate” din cadrul Serviciului de …

Patroni amendați și cu marfa confiscată

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *