Saturday , 27 February 2021, 11:46

Peste 4.500 de vasluieni s-au vaccinat cu prima doză anti-Covid

În județul Vaslui s-au vaccinat până ieri 4.566 persoane.

Pe 23 și 24 ianuarie, s-au vaccinat anticovid 609 persoane în județ, din care 29 la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, 175 la Clubul Pensionarilor din Vaslui, 232 la sala sport a Școlii „Episcop Iacov Antonovici” din Bârlad și 173 la centrul de vaccinare amenajat în sala de sport din Huși.

„În județul Vaslui, pentru următoarele șapte zile, au fost programate pentru vaccinare împotriva SARS-CoV-2, 3.305 persoane. Gradul de ocupare al locurilor de vaccinare este de 100 % pentru următoarele șapte zile. Reamintim că programările la vaccinare sunt condiționate atât de numărul dozelor de vaccin aflate în stoc la momentul efectuării operațiunii, cât și de dinamica solicitărilor de înscriere la momentul respectiv. Vaccinarea nu este condiționată de calitatea de asigurat. Persoanele eligibile se programează la vaccinare indiferent dacă sunt sau nu asigurate în sistemul de asigurări sociale de sănătate. Menționăm că vaccinarea este gratuită și voluntară”, a declarat Mihaela Vlada, directoarea DSP Vaslui.

Reprezentanții DSP au mai precizat că pentru cei care s-au vaccinat sunt asigurate dozele pentru rapel. De aceea, pentru asigurarea vaccinării complete, programările în perioada 6 februarie – 1 martie au fost sistate, urmând că în acest interval să se efectueze doar rapelurile.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Un depozit de furaje din Cotic făcut scrum de la o țigară aruncată aiurea!

Garda II Negrești din cadrul Detașamentului de pompieri Vaslui a intervenit cu o autospecială de …

Incendiu într-o scară de bloc la Bârlad: 6 persoane au fost evacuate!

Detașamentul de pompieri Bârlad a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă, o autoscară …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *