Tuesday , 31 January 2023, 12:20

Peste 230 litri de băuturi alcoolice descoperite în portbagajul unui microbuz din Moldova

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Vaslui au descoperit, în urma unei acţiuni specifice pe linia combaterii contrabandei cu bunuri accizabile în zona de responsabilitate, ţigări şi 237 de litri bături alcoolice de proveniență R. Moldova, disimulate în diverse colete în compartimentul pentru bagaje al unui microbuz.

În data de 20 noiembrie a.c., poliţişti de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei Frontieră Vaslui- I.T.P.F. Iași au organizat şi desfăşurat o acţiune specifică pe liniacombaterii contrabandei cu bunuri accizabile în zona de responsabilitate.

Pe timpul acţiunii desfăşurate, în jurul orei 23.00, a fost oprit pentru control, pe comunicaţia Huşi-Iaşi, pe direcţia localităţii Râşeşti, un microbuz înmatriculat în R. Moldova, condus de un bărbat cu cetăţenie română şi R. Moldova, în vârstă de 36 de ani.

„La controlul efectuat asupra mijlocului de transport şi persoanei, colegii noştri au descoperit, ascunse şi nedeclarate, în bagajele proprii ale şoferului câteva pachete de ţigări cu timbre de acciză al R. Moldova. Existând suspiciuni cu privire la faptul că în mijlocul de transport în cauză ar putea fi ascunse şi alte bunuri accizabile, poliţiştii de frontieră au condus mijlocul de transport şi persoana la sediul Serviciului Teritorial al Poliţiei Frontieră Vaslui, în municipiul Huşi, pentru efectuarea unui control amănunţit. În urma controlului amănunțit efectuat, colegii noștri au descoperit, ascunsă şi nedeclarată, în scopul sustragerii de la controlul vamal, în compartimentul pentru bagaje al microbuzului, disimulată în diverse colete, cantitatea totală de 237 de litri de băuturi alcoolice (vinuri și băuturi spirtoase), de proveniență R. Moldova”, a spus Irina Mirică, purtătorul de cuvânt al STPF Vaslui.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura confiscării bunurilor în valoare totală de 3.980 de lei.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Tânăr reținut după ce i-a furat telefonul unei femei pe o stradă din Bârlad

Poliţiştii Biroului Investigații Criminale, din cadrul Poliției Municipiului Bârlad, au reținut un bărbat de 32 …

Bărbat din Laza reţinut de poliţişti după ce a agresat două pisici

Un bărbat în vârstă de 31 de ani din comuna Laza a fost reţinut de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *