ActualitateLocal

Peste 200 sute de participanţi la Marşul pentru Viaţă, organizat de PRO Vita şi Episcopia Huşilor

Peste 200 de persoane au participat, duminică, la “Marşul pentru Viaţă”, organizat în municipiul Vaslui de Episcopia Huşilor şi Asociaţia PRO Vita Iaşi, evenimentul dorind să tragă un semnal de alarmă cu privire la avort şi efectele acestuia în cadrul societăţii.

În Piaţa Centrului Civic din Vaslui copii şi părinţi, alături de preoţi din parohii ale Protopopiatului Vaslui, au ascultat mesajul invitatului special, părintele Stephen Holley, din California – SUA, convertit la ortodoxie şi stabilit în urmă cu 10 ani la Iaşi, unde îşi desfăşoară activitatea ca preot slujitor în cadrul Bisericii “Sf. Haralambie”.

“Ne-am adunat astăzi aici ca să sărbătorim viaţa. Viaţa este cel mai mare dar pe care Dumnezeu l-a dat omenirii şi trebuie să-l sărbătorim cât mai des. Din păcate, trăim azi într-o cultură a morţii, fiindcă diavolul vrea nu doar să-l coboare pe Dumnezeu de pe tronul său din rai, ci vrea să şi distrugă creaţia Sa, cea după chipul şi asemănarea Lui. (…) Viaţa este motivul pentru care suntem azi, în această sărbătoare. După cum am spus, viaţa este cel mai mare dar pe care Dumnezeu ni l-a dăruit. Ne permite să experimentăm toate bucuriile şi necazurile pe care le aduce. Cum am cunoaşte bucuria dacă nu ar exista o tristeţe cu care s-o comparăm. Cel mai mult însă ne permite să îl experimentăm pe Dumnezeu, să-L descoperim pe Dumnezeu în toată plinătatea sa, deoarece suntem creaţi după chipul şi asemănarea Lui”, a transmis părintele Stephen Holley.

În a doua parte a evenimentului, participanţii s-au deplasat, într-un marş, pe străzile din oraş.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button