Peste 200 de vitezomani amendați de poliția rutieră

În week-end, peste 20 de polițiști din structurile de poliție rutieră și ordine publică ale Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui au acționat pe drumurile naționale care tranzitează județul Vaslui, în vederea creșterii siguranței traficului rutier pe drumurile publice și prevenirii accidentelor rutiere.

În cadrul activităților au fost verificate peste 240 de vehicule și legitimate peste 290 de persoane.

În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 297 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 142.000 lei.

Dintre acestea, 296 au fost aplicate pentru încălcări ale O.U.G. nr. 195/2002 (privind circulația pe drumurile publice), iar cele mai numeroase abateri au vizat nerespectarea regimului legal de viteză (200).

De asemenea, au fost reținute 51 de permise de conducere și retrase 3 certificate de înmatriculare.

Cauzele care au condus la reținerea permiselor de conducere au fost următoarele : nerespectarea regimului legal de viteză (35), efectuarea de depășiri neregulamentare (11), conducerea sub influența alcoolului (2), neacordarea de prioritate (2) și nerespectarea semnificației culorii semaforului (1).

Cu ocazia derulării acțiunii, a fost constatată și săvârșirea unei infracțiuni.

Sâmbătă, 8 august a.c., ora 14:45 polițiști din cadrul Serviciului Rutier Vaslui, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe drumul european DE581, la kilometrul 76, au oprit în trafic, pentru control, o autoutilitară înmatriculată în județul Vrancea, condusă de către un bărbat de 33 de ani, din Slobozia Bradului, județul Vrancea. În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat că bărbatul avea dreptul de a conduce vehicule suspendat.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă  prevăzută și pedepsită de art. 335, alin. 2 din Codul Penal.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Comuna Hoceni are sediu nou de primărie

Astăzi, președintele Consiliului Județean (CJ) Vaslui, Dumitru Buzatu, și vicepreședintele Ciprian Trifan au participat la …

A apărut harta arborilor remarcabili din România. Sunt cartografiați arborii bătrâni. Vasluiul are opt specii de copaci care arată spectaculos!

O inițiativă pornită în 2015 a adus în 2020 o hartă a arborilor bătrâni din …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *