ActualitateLocal

Peste 20 de vasluieni au rămas pietoni, după ce au apăsat mai tare pe pedala de accelerație

În perioada 07 – 08 august 2021, polițiștii din scadrul Serviciului Rutier – Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui au derulat acțiuni pentru creșterea gradului de disciplină în trafic, dar și pentru reducerea cauzelor generatoare de evenimente rutiere cu consecințe grave, produse pe fondul defecțiunilor tehnice ale vehiculelor și încălcarea normelor rutiere.

De asemenea, acțiunile au vizat reducerea riscului rutier și impunerea unui climat de siguranță și disciplină în rândul tuturor participanților la trafic, prin sancționarea conducătorilor auto, a bicicliștilor, pietonilor și căruțașilor care nu respectă normele rutiere, dar și depistarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența băuturilor alcoolice.

În cadrul activităților derulate, la care au participat 11 polițiști, au fost verificate aproximativ 67 de vehicule și 74 persoane. În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat un număr de 65 sancțiuni contravenționale, 63 aplicate pentru încălcări ale O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, în valoare de peste 53.800 de lei.

De asemenea, au fost reținute 24 de permise de conducere și au fost retrase un număr de 3 certificate de înmatriculare.

Principalele cauze care au condus la reținerea permiselor de conducere au fost următoarele: depășirea limitei legale de viteză cu peste 50km/h (21), conducerea sub influența băuturilor alcoolice (1) și depășirea neregulamentară (2).

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button