Thursday , 21 January 2021, 23:39

Peste 150 de kilograme de articole pirotehnice confiscate de jandarmii bârlădeni

Un echipaj de jandarmi, din cadrul Detaşamentului 3 Jandarmi Bârlad, a depistat pe strada Tecuciului două persoane care încercau să pună în vânzare dintr-o autoutilitară mai multe articole pirotehnice.

În urma verificărilor efectuate şi în urma controlului autoutilitarei au fost descoperite aproximativ 16.000 materiale pirotehnice din categoriile F.2 şi F.3.

Întreaga cantitate de materiale pirotehnice, însumând aproximativ 150 kg, a fost ridicată în vederea confiscării şi predată poliţiei municipiului Bârlad pentru continuarea cercetărilor .

Pentru prevenirea implicării în evenimente negative cauzate de folosirea materialelor pirotehnice, jandarmii vasluieni, aduc la cunoştinţa cetăţenilor următoarele:

    -orice operațiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an.

    -este interzisă deţinerea, utilizarea şi vânzarea, către publicul larg, a articolelor pirotehnice de divertisment din categoriile 2, 3 şi 4, a articolelor pirotehnice de scenă (T1 şi T2) şi a altor articole pirotehnice din categoria P2.

    -comercializarea articolelor pirotehnice din categoriile 1 și P1 către persoanele cu vârsta sub limita prevăzută de lege, precum și comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate de către pirotehnicieni constituie infracțiuni și se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la un an.

    Fiți precauți! Atenție la obiectele pirotehnice! Chiar dacă unele dintre acestea sunt de dimensiuni mici pot fi periculoase și pot cauza răni!

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Blocaj pe DE 581: O mașină a luat foc!

Detașamentul de pompieri Vaslui a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă și un …

Clienții E.ON pot alege o ofertă concurențială până la data de 30 iunie

E.ON Energie România va acorda o reducere comercială clienților companiei care, după data de 1 …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *