ActualitateLocal

Peste 1000 de elevi vasluieni s-au înscris la Centrul Județean de Excelență

Centrul Județean de Excelență (CJEx) Vaslui și-a redeschis astăzi porțile pentru un nou an școlar, iar la Vaslui amfiteatrul Liceului „Mihail Kogălniceanu” a fost arhiplin

Peste 1000 de elevi s-au înscris în acest an la centrul de excelență, însă directorul Gabriela Plăcintă spune că „vine cine vrea, intră cine poate și rămâne cine rezistă!”.

„Avem in fata noastra astazi,  in aceasta AULA A EXCELENTEI, pe de o parte dascalii, corpul de elita al scolii vasluiene alaturi de micii discipoli,care, aidoma cristalelor se lasa slefuiti cu maiestrie de catre mentorii lor, pe de alta parte, pe sustinatorii nostri: parinti si autoritati locale, parteneri traditionali.

Centrul Județean de Excelență Vaslui, prin profesorii săi, într-un timp foarte scurt, s-a remarcat atât prin calitatea formării, modernitatea instrumentelor sale de predare, cât și prin soliditatea rețelei sale de parteneri.

Stimați colegi, onorați părinți, dragi elevi,  avem o mare provocare înaintea noastră. Este aceea de a forma elevul de înaltă competență aflat în zorii vieții adulte. Trebuie să-i ajutăm pe elevii noștri să continue să se antreneze dincolo de primii pași în care îi îndrumăm și prin propria lor voință, conform propriilor aptitudini. Astfel, va veni răsplata pentru strădania de a obține recunoașterea performanțelor”, a declarat Gabriela Plăcintă, directorul Centrului Județean de Excelență Vaslui.

Prezent la deschidere, primarul Vasile Pavăl a vorbit despre parteneriatul inițiat de Primărie în 2018 cu acest centru care încurajează excelența și care are rezultate remarcabile.

„Vreau să vă spun că în municipiul Vaslui elevii reprezintă o categorie importantă pentru mine, nu prin număr, pentru că sunteți în jur de 13.000, ci prin faptul că am o obligație față de voi, aceea ca împreună cu dascălii și părinții voștri, să vă pregătim în domeniile în care voi vă doriți. Avem un parteneriat împreună. Voi nu trebuie să aveți decât gândul pregătirii, nu trebuie să vă gândiți la aspectele logistice, ci doar să mergeți la școală cu atenția îndreptată spre materia ce vă este predată, spre acumularea de cunoștințe și dezvoltarea vostră. Noi trebuie să vă asigurăm toate cele necesare, iar până acum considerăm că am reușit. Să fiți convinși că și de acum înainte vom face același lucru. Poate e prematur acum să vorbim de rezultate, dar, dragi elevi, eu sunt mândru că sunt vasluian și că fac parte din această comunitate care a obținut performanță în învățământ”, a declarat primarul Vasile Pavăl.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button