26578424 - open hand raised, stop malnutrition sign painted, multi purpose concept - isolated on white background

Peste 100 de copii cu vârsta de până la trei ani suferă de malnutriţie

Un număr de 116 copii cu vârsta de până la trei ani se află în evidenţele Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui cu malnutriţie proteino-calorică, au transmis reprezentanţii instituţiei.

Conform datelor furnizate de DSP Vaslui, cele mai multe cazuri noi luate în evidenţă se înregistrează în mediul rural, acest lucru putând fi asociat cu un nivel de trai mai scăzut sau cu o alimentaţie necorespunzătoare din punct de vedere cantitativ şi calitativ.

”La sfârşitul anului trecut, în evidenţele instituţiei, erau înregistraţi 116 copii cu vârsta de pana la trei ani, cu malnutriţie proteino-calorica. Dintre aceste cazuri, 80 au fost înregistrate în cursul anului 2020”, au declarat, pentru AGERPRES, reprezentanţii DSP Vaslui.

Potrivit specialiştilor, copiii cu malnutriţie sunt mai vulnerabili în faţa bolilor de natură infecţioasă, au o dezvoltare neurologică întârziată, sunt predispuşi la tulburări de memorie şi prezintă o imunitate scăzută. 

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Captură impresionantă la Albița! Aproape 50 mii de cartușe letale descoperite în portbagajul unei mașini conduse de un moldovean!

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița  efectuează cercetări cu privire …

Cinci bărbați reținuți de polițiști, după ce au încercat să-și facă dreptate cu parul

Poliţiştii Secției 4 Poliție Rurală Huși au reţinuți cinci bărbați, din comunele Dimitrie Cantemir și …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *