Peste 1.100 de cazuri noi de cancer la nivelul judeţului, în cursul anului trecut

Un număr de 1.128 de noi cazuri de cancer s-au înregistrat în cursul anului 2020, la nivelul judeţului Vaslui, au informat autorităţile sanitare.

Potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vaslui, datele oficiale arată o scădere a incidenţei comparativ cu anul 2019, însă numărul bolnavilor depistaţi cu tumori maligne ar fi în realitate mai mare, deoarece o parte dintre pacienţi nu s-au înregistrat încă în cabinetele de oncologie ale ambulatoriilor spitalelor din Vaslui şi Bârlad, după ce cel al unei clinici private a fost desfiinţat.

”Pentru anul 2020, se observă o scădere a incidenţei prin tumori maligne faţă de anul 2019. Dacă în anul 2019 au fost 1.249 cazuri noi, în anul 2020 acestea au scăzut la 1.128, iar la prevalenţă a scăzut cifra absolută de la 9.146 cu un indicator de 1,83 la suta de locuitori, în anul 2019, la 8.319 cu un indicator de 1,64 %, în anul 2020. Această scădere în anul 2020 atât a incidenţei. cât şi a prevalenţei tumorilor maligne s-a înregistrat ca urmare a desfiinţării cabinetului de oncologie din cadrul SC Recumed SRL Vaslui, astfel că un număr semnificativ dintre bolnavii aflaţi în evidenţă în această unitate nu s-au înregistrat încă în cabinetele de oncologie din ambulatoriile integrate ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui şi Spitalului Municipal de Urgenţă ‘Elena Beldiman’ Bârlad”, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Vaslui, Mihaela Toplicianu.

Dintre cazurile noi de cancer înregistrate în cursul anului 2020, cele mai multe sunt cele de cancer colorectal, bronhopulmonar, de prostată şi de sân.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Instituții ale statului, amendate pentru modul defectuos de asigurare a securității propriilor unități

În perioada ianuarie – februarie 2021, polițiștii Compartimentului „Sisteme de Securitate” din cadrul Serviciului de …

Patroni amendați și cu marfa confiscată

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *