Personalități vasluiene ale Marii Uniri, marcate la Muzeu


Muzeul Judeţean ”Ştefan cel Mare” Vaslui a organizat un simpozion ştiinţific prin care au fost evidenţiate o serie de personalităţi vasluiene care au contribuit la formarea statului român.
Manifestarea a debutat cu intonarea Imnului Naţional de către membrii Ansamblului ”Izvoraşul” de la Palatul Copiilor Vaslui.
”Ne întâlnim astăzi la un eveniment foarte important, care face parte din suita de evenimente organizate de Muzeul Judeţean cu ocazia Centenarului României reîntregite. Prin temele abordate, simpozionul îşi propune să evidenţieze importanţa realizării Marii Uniri a românilor de la 1 Decembrie 1918, rolul Armatei Române şi al unor personalităţi de seamă în lupta pentru desăvârşirea acestui ideal naţional şi, nu în ultimul rând, să pună accent pe contribuţia unor oameni de seamă din zona actualului judeţ Vaslui la făurirea statului naţional unitar român”, a spus directorul Muzeului Judeţean ”Ştefan cel Mare” Vaslui, Ramona Mocanu.
Tot aici a avut loc lansarea volumului omagial ”Centenarul României Mari”, coordonat de directorul muzeului vasluian. Cartea cuprinde 25 de lucrări, având 26 de autori și a apărut la editura Junimea.
Finalul manifestării a aparținut coralei Fantasia, care au oferit un recital de muzică patriotică.
Acţiunea este înscrisă în Programul ”Centenarul Marii Uniri” al Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Tânăr din Bârlad reținut pentru trafic de droguri

La data de 27 iunie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vaslui, împreună …

Autoritățile se pregătesc de perioada caniculară

Având în vedere atenționările Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor – Administrația Națională de Meteorologie, privind …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *