Tuesday , 24 November 2020, 10:40

Permise reținute de polițiști pentru viteză și conducere în stare de ebrietate

În perioada 15 – 17 mai a.c., 67 de polițiști din structurile de poliție rutieră și ordine publică ale Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui au acționat pe drumurile naționale de pe raza județului Vaslui, pentru creșterea siguranței traficului rutier pe drumurile publice și prevenirea accidentelor rutiere.

În cadrul activităților au fost verificate peste 715 de vehicule și legitimate peste 810 de persoane.

În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 478 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 205.800 lei, atât pentru încălcări ale O.U.G. nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice – cele mai numeroase abateri fiind cele privind nerespectarea regimului legal de viteză (333), cât și pentru nerespectarea prevederilor Legii 312/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă.

De asemenea, au fost reținute 34 de permise de conducere (23 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 5 pentru alcool și 6 pentru nerespectarea regulilor privind depășirea) și retrase 6 certificate de înmatriculare.

Totodată, au fost întocmite patru dosare penale pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice, faptă prevăzută și pedepsită de art. 336, alin. 1 din Cod Penal (3) și de  conducerea unui autovehicul având dreptul de a conduce suspendat, faptă prevăzută și pedepsită de art. 335, alin. 2 din Cod Penal (1).

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Caz cutremurător: Poliţist român de frontieră, găsit în pat cu gâtul tăiat de flex

Un poliţist de  frontieră, de 43 de ani, din localitatea Berezeni, a fost găsit mort …

Nicu Ciupilan revine în funcția de viceprimar al Hușiului

În această seară, consilieri hușeni au ales noul viceprimar al municipiului. Este vorba despre Nicu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *