Pericol de explozie la Ibănești! Un magazin a luat foc, iar flăcările amenințau un rastel plin cu butelii GPL.

Azi noapte, Detașamentul de pompieri Bârlad a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă și echipaje specializate pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la un magazin mixt din localitatea Puțul Olarului, comuna Ibănești.

În apropierea magazinului era amplasat și un rastel cu butelii GPL.

La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta prin ardere generalizată și exista pericolul de propagare la o locuință și o anexă gospodărească situate la aproximativ cinci metri de focar.

S-a acționat pe două sectoare de intervenție, primul, pentru stingerea incendiului și degajarea buteliilor tip GPL, iar cel de-al doilea, pentru protecția locuinței și a anexei gospodărești. Incendiul a fost lichidat în limitele găsite.

Au ars aproximativ 70 metri pătrați acoperiș din tablă pe astereală din lemn, 45 metri pătrați planșeu, patru combine frigorifice, trei geamuri și o ușă tip termopan, un dozator de bere, un tablou electric și o casă de marcat, mobilierul din incinta magazinului, diverse produse alimentare și nealimentare (în valoare de aproximativ 10.000 lei), diverse documente ale societății.

Au fost salvate locuința și anexa gospodărească aflate în apropiere, precum și toate buteliile încărcate cu GPL.

Valoarea estimată a bunurilor distruse se ridică la circa 40.000 lei.

Valoarea estimată a bunurilor salvate este de aproximativ 130.000 lei.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit electric produs la un conductor electric deteriorat.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Comuna Hoceni are sediu nou de primărie

Astăzi, președintele Consiliului Județean (CJ) Vaslui, Dumitru Buzatu, și vicepreședintele Ciprian Trifan au participat la …

A apărut harta arborilor remarcabili din România. Sunt cartografiați arborii bătrâni. Vasluiul are opt specii de copaci care arată spectaculos!

O inițiativă pornită în 2015 a adus în 2020 o hartă a arborilor bătrâni din …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *