Percheziții la comercianții de petarde

Polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Huși din cadrul Poliției Municipiului Huși au efectuat 2 percheziții domiciliare în localitatea Bogdana Voloșeni, comuna Stănilești, județul Vaslui, la locuințele a 2 bărbați (în vârstă de 21 și 32 de ani) bănuiți că derulează, fără drept, operațiuni cu articole pirotehnice.

În urma activităților au fost identificate peste 10 kilograme de articole pirotehnice, din categoriile P1, F2 și F3, cu o valoare de aproximativ 1.000 lei.

Articole pirotehnice au fost ridicate în vederea confiscării, cercetările fiind continuate de către poliţiştii hușeni, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept” prevăzută de art. 37 din Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Huși.

De asemenea, Poliţia Municipiului Bârlad a organizat o acţiune cu efective mărite, în zona Pieţei Sf. Ilie din municipiul Bârlad, județul Vaslui.

La acţiune au participat efective ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui şi ale Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vaslui, respectiv 19 poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Bârlad, 5 poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Vaslui, 2 poliţişti specializați din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Vaslui, 5 poliţişti din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Vaslui şi 10 jandarmi.

Cu ocazia activităților desfășurate, au fost verificate 27 de societăţi comerciale şi au fost legitimate 63 de persoane. Au fost constatate în total, 39 de contravenţii, fiind aplicate sancțiuni contravenționale în valoare totală de 14.500 lei.     

De asemenea, au fost constatate, în flagrant, 3 infracţiuni prevăzute în Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive, fiind depistate 3 persoane care ofereau spre vânzare articole pirotehnice, ocazie cu care a fost ridicată, în vederea confiscării, cantitatea totală de 35 de kilograme materiale pirotehnice, din categoriile F1 – F4, cu o valoare de aproximativ 5.000 lei.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii specializați din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Vaslui, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de “orice operaţiuni cu articole pirotehnice fără drept” şi “comercializarea către publicul larg a materialelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni”, prevăzute de art. 37 din Legea 126/1995 privind regimul materiilor explozive, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Ziua Femeii, marcată în avans de Asociația ArtEst Vaslui

La exact 3 ani de la înființarea Asociației Culturale ArtEst, după organizarea a numeroase ateliere …

Patronii și angajații restaurantelor și barurilor din Bârlad au ieșit în stradă

Patronii de restaurante și cafenele din Bârlad au ajuns la limita răbdării. În pragul falimentului, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *