Patru vasluieni amendați cu peste 10.000 lei pentru nerespectarea măsurii izolării la domiciliu

Vasluienii, izolați la domiciliu, sunt inconștienți. Mulți dintre ei ignoră această măsură în continuare, deși sancțiunile sunt destul de mari.

Polițiștii vasluieni au prins pe drumuri publice, plimbându-se nestingheriți patru persoane aflate în izolare la domiciliu.

Acestea au fost amendate cu suma de 10.600 de lei. Faţă de două persoane a fost luată măsura mutării din izolare la domiciliu în carantină instituționalizată, întrucât nu au respectat prevederile legale aplicabile.

De altfel, Inspectoratul de Poliție al județului Vaslui a derulat o amplă acțiune de verificare, fiind trimiși în teritoriu peste 200 de polițiști.

Astfel, s-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a 1.683 persoane, peste 480 locaţii de izolare/carantinare şi efectuate 140 de verificări la societăți comerciale și persoane fizice autorizate. Au fost aplicate 87 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 80.850.

Și Inspectoratul de Jandarmi Județean Vaslui a făcut verificări pentru prevenirea și combaterea răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus și pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgență.

În ultimele 24 de ore, jandarmii vasluieni au executat 18 misiuni, folosind 76 efective. S-au constatat 9 contravenții pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței Militare nr. 3/ 24.03. 2020 și au fost aplicate sancțiuni în valoare de 10.000 lei.

În prezent, 93 de persoane sunt carantinate, iar 2.454 se află în izolare la domiciliu, numărul acestora crescând cu 329 în ultimele 24 de ore.

”Rugăm cetățenii județului Vaslui să aibă în vedere prevederile ORDONANȚEI MILITARE nr. 3 din 24.03.2020 privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID – 19. Vă rugăm să nu uitați de 0800800358 – linia verde, la care cetăţenii pot primi informaţii despre situaţiile legate de COVID – 19. Programul de funcţionare al liniei verde este zilnic, între orele 08:00 şi 23:00, inclusiv în zilele de sâmbătă şi duminică. Românii sunt rugaţi să apeleze numărul unic de urgenţă 112 doar pentru situaţii de urgenţă, iar pentru solicitarea de informaţii legate de COVID -19 să apeleze linia TELVERDE. De asemenea, puteți apela și numărul de telefon – serviciu de permanență al Direcției de Sănătate Publică Vaslui 0725 218 672 – număr la care cetățenii din județul Vaslui pot primi informații legate de COVID – 19. În continuare insistăm să respectați măsurile transmise de autorități și să vă informați doar din surse oficiale!”, au precizat reprezentanții Instituției Prefectului, prin intermediul unui comunicat de presă.


Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Tabără de meșteșuguri tradiționale la Școala ”Constantin Parfene” Vaslui

Peste 180 de elevi au participat la cea de a zecea ediţie a Taberei de …

Zilele Școlii ”Constantin Parfene” Vaslui

Gimnaziul ”Constantin Parfene” Vaslui s-a aflat în sărbătoare, organizând o nouă ediție a ”Zilelor școlii”. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *