Patronii și angajații restaurantelor și barurilor din Bârlad au ieșit în stradă

Patronii de restaurante și cafenele din Bârlad au ajuns la limita răbdării. În pragul falimentului, aceștia încă mai speră că își vor salva afacerile.

Aceștia au ieșit în stradă pentru a-și susține public nemulțumirile, după ce Comitetul Județean pentru Situații de Urgență au decis suspendarea activității HoReCa, Bârladul trecând în scenariul roșu.

Patronii bârlădeni sunt nemulțumiți că decizia a intrat în vigoare la șase ore, după ce a fost anunțată, fără a le da un răgaz de minim 24 de ore, așa cum s-a întâmplat în alte orașe, intrate în scenariul roșu.

Mulți dintre ei au făcut aprovizionări, iar zilele de astăzi și mâine, când aveau programate mese festive de 8 martie, erau ”mană cerească” pentru această perioadă pandemică.

Unii nu și-au concediat angajații, în speranța că lucrurile vor intra pe un făgaș normal, însă acum se văd nevoiți să dea afară o parte din salariați, pentru a rămâne în zona de avarie.

Reamintim că decizia de a închide aceste unităţi a fost luată după ce rata incidenţei cumulative a infectării cu COVID-19  la nivelul Bârladului este de 3,18 la mia de locuitori.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Captură impresionantă la Albița! Aproape 50 mii de cartușe letale descoperite în portbagajul unei mașini conduse de un moldovean!

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița  efectuează cercetări cu privire …

Cinci bărbați reținuți de polițiști, după ce au încercat să-și facă dreptate cu parul

Poliţiştii Secției 4 Poliție Rurală Huși au reţinuți cinci bărbați, din comunele Dimitrie Cantemir și …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *