Patroni amendați și cu marfa confiscată

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice au derulat o acțiune pe raza municipiilor Vaslui, Bârlad și în comunele arondate.

Aceasta a avut ca scop prevenirea, descoperirea și combaterea faptelor ilicite de comerț, dar și a altor fapte cu impact negativ asupra siguranței cetățeanului, prin efectuarea de controale la agenții economici care își desfășoară activitatea în sfera alimentației publice.

Activitățile au vizat și contracararea fenomenelor cu consecințe păgubitoare asupra bugetului de stat (evaziune fiscală, nedeclararea veniturilor și lipsa evidențierii acestora cu ajutorul caselor de marcat), precum și intensificarea acțiunilor de prevenire și combatere a contrabandei cu tutun si produse din tutun, la nivelul frontierei de stat și pe întreg teritoriul national.

Cu ocazia activităților desfășurate, au fost verificați peste 45 de agenți economici și au fost legitimate peste 60 de persoane.

A fost constatată săvârșirea unei infracțiuni prevăzute de Legea 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice.

Totodată, au fost aplicate și 24 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 21.500 de lei.

Mai mult, au fost confiscați peste 2.100 de lei, precum și bunuri (țigarete, obiecte de îmbrăcăminte și produse cosmetice), în valoare de 2.170 de lei, care erau comercializate fără documente legale de proveniență.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Captură impresionantă la Albița! Aproape 50 mii de cartușe letale descoperite în portbagajul unei mașini conduse de un moldovean!

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița  efectuează cercetări cu privire …

Cinci bărbați reținuți de polițiști, după ce au încercat să-și facă dreptate cu parul

Poliţiştii Secției 4 Poliție Rurală Huși au reţinuți cinci bărbați, din comunele Dimitrie Cantemir și …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *