Parc muzical incluziv la Vaslui!

O nouă terapie a apărut la Complexul de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Dizabilități Vaslui. Este vorba despre terapia prin muzică instrumentală.

În acest sens, inițiatorii proiectului au activat un spațiu de lucru în aer liber dedicat dezvoltării activităților de învățare prin joacă și muzică, pentru copii cu dizabilități.

Astfel, centrul de la Vaslui este câștigătorul unei finanțări, printr-un proiect intitulat ”Parc muzical incluziv-educație nonformală prin joacă și creativitate”, finanțat prin Fondul pentru un viitor mai bun în comunități, cu sprijinul Lidl România, susținut de Federația Fundațiile Comunitare din România și implementat la nivel local de Fundația Comunitară Iași.

Locația se regăsește în curtea instituției vasluiene, unde au început deja lucrările, iar primii utilizatori ai terapiei au fost poneii și labradorii, antrenați în terapia cu copiii.

”Această terapiei îi înspiră pe copii și le dă curaj să-și folosească simțurile astfel încât, descoperind muzicalitatea instrumentelor uriașe să se bucure împreună să parcurgă un traseu muzical care le oferă încredere, optimism și multă bucurie. Bineînțeles, că primii utilizatori au fost poneii și labradorii, antrenați de asemenea în terapia cu copii. Avem speranța că, imaginea acestora, alături de copii și sunetele muzicii sub poalele pădurii, ne va conduce pe toți în lumea feerică a basmelor și va fi de un real ajutor în parcurgerea treptată a etapelor de recuperare. Deja, imaginația noastră materializează în viitor organizarea unor mici concerte în aer liber și abia așteptăm să vedem ce impact va avea muzica în viața copiilor noștri”, a spus Cristina Penișoară, specialist în cadrul Complexului de Servicii Comunitare pentru Copilul cu Dizabilități Vaslui.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Tânăr din Bârlad reținut pentru trafic de droguri

La data de 27 iunie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vaslui, împreună …

Autoritățile se pregătesc de perioada caniculară

Având în vedere atenționările Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor – Administrația Națională de Meteorologie, privind …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *