Ora pământului, marcată printr-un concurs de proiecte


Vasluiul s-a alăturat campaniei globale ”Ora Pământului”, evenimentul devenind o tradiție. Primăria și zeci de tineri au ignorant frigul și s-au adunat în centrul orașului, pentru a manifesta grija față de Planetă și a face un angajament pentru utilizarea responsabilă a resurselor naturale.
Tinerii, însoțiți de primarul Vasile Pavăl, și-au făcut simțită prezența în Centrul Civic printr-un marș, cu torțe, pe ritmurile fanfarei Rotaria, la care au participat și jucătorii de la HC Vaslui.
Deschiderea a fost făcută de elevul Alex Răileanu, de la Liceul ”Mihail Kogălniceanu”. A urmat un recital Fantasia, iar cele șase licee din oraș au participat la un concurs de proiecte.
Liceul ”Emil Racoviţă” a prezentat o scurtă piesă de teatru, elevii fiind îmbrăcaţi cu ţinute realizate din materiale reciclabile.
Liceenii de la ”Mihail Kogălniceanu” au organizat un Flashmob, iar colegii de la Liceul cu Program Sportiv au pezentat un sistem solar din globuri de polistiren și rochii din pahare de unică folosinţă.
Colegiul Economic ”Anghel Rugină” a venit în fața juriului cu o machetă, care prezintă centrul Vasluiului din materiale reciclabile.
Liceul ”Ion Mincu” a oferit o prezentare de modă, cu rochii din materiale reciclabile, iar Liceul ”Ştefan Procopiu” a întreținut atmosferă cu un montaj artistic.
Dintre cele șase proiecte, juriul l-a declarat câștigător pe cel al Colegiului Economic ”Anghel Rugină”.
Finalul manifestării a aparținut fanfarei Rotaria, pe perioada evenimentului Primăria Vaslui oprind iluminatul public din centru, ca un gest simbolic în lupta împotriva schimbărilor climatice.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Ambulanță scoasă din nămeți de un grup de tineri la Ghergheleu

O ambulanță trimisă la o urgență în localitatea Ghergheleu, comuna Codăești, a rămas blocată în …

Ambulanţă care transportă doi pacienţi la un centru de dializă, blocată pe DC37

O ambulanţă cu doi pacienţi transportaţi pentru dializă a rămas blocată în zăpadă pe DC …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *