ActualitateLocal

Opt autobuze hibrid pentru transportul public de călători au fost puse în circulaţie

Opt autobuze hibrid în valoare de aproximativ 12 milioane de lei au fost puse în circulaţie de SC Transurb SA, la sfârşitul anului 2021, achiziţia mijloacelor de transport fiind făcută în cadrul unui proiect implementat de Primăria municipiului Vaslui, finanţat cu fonduri europene.

Fiecare autobuz are de 33 locuri pe scaune şi 67 în picioare şi oferă facilităţi precum: prize de încărcare a telefoanelor, aer condiţionat şi sistem de încălzire a aerului în sezonul rece, sistem de supraveghere video şi rampă pentru accesul persoanelor cu dizabilităţi, iar odată cu introducerea în trafic a noilor vehicule municipiul Vaslui se numără printre primele localităţi din ţară care foloseşte mijloace de transport hibrid pentru transportul public de călători.

”Pentru început, am introdus aceste mijloace de transport pe patru trasee. Sunt câteva zile de când autobuzele au fost puse în circulaţie şi semnalele din partea călătorilor sunt pozitive. Cetăţenii s-au arătat mulţumiţi de faptul că am reuşit să facem această investiţie, pentru că îşi doresc o îmbunătăţire a calităţii transportului public din oraş. Sunt nişte mijloace de transport care le oferă condiţii bune, este o investiţie importantă de care cu toţii trebuie să avem grijă, atât angajaţii noştri, cât şi cetăţenii”, a declarat directorul SC Transurb SA Vaslui, Mariana Plăcintă.

În perioada următoare, în cadrul unui amplu proiect derulat de Primăria Vaslui, va fi extinsă infrastructură de transport în comun. Astfel, se vor moderniza 69 dintre staţiile auto şi se vor crea încă 25, se vor extinde traseele şi va începe implementarea sistemului de autotaxare.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button