Olimpicii Şcolii Gimnaziale Constantin Parfene Vaslui


Şcoala ”Constantin Parfene” Vaslui se bucură şi în acest an şcolar de rezultatele deosebite ale elevilor care au participat la fazele naţionale ale concursurilor şi olimpiadelor şcolare, în număr destul de mare.
La olimpiada de limba şi literatura română, elevele Vladiana Grigoraş (clasa a V-a), profesor îndrumător Rodica Mihalache, și Theodora-Sabina Cărare (clasa a VI-a), profesor îndrumător Elena Alexa, au obținut premiu special.
”Participând la Olimpiada de Limba și Literatura Română am trăit o experiență inefabilă, o emoție desăvârșită, un concurs de neuitat. În ceea ce privește olimpiada, voi rămâne mereu recunoscătoare, căci mi s-a oferit șansa de a-mi demonstra talentul și înclinația către română. Voi rămâne mereu recunoscătoare celor ce au organizat această olimpiadă, deoarece ne-au oferit cele mai bune condiții. Și nu în ultimul rând, le mulțumesc părinților, doamnei profesoare și școlii, pentru că mă sprijină în tot ceea ce fac și mă ajută să-mi cultiv talentul. Am rămas cu o amintire de neuitat, cu gustul dulce-acrișor al competiției, cu aerul istoric al orașului, cu premiul special câştigat astfel încât participarea la această olimpiadă va rămâne întipărită în sufletul și inima mea”, a declarat Theodora-Sabina Cărare.
La olimpiada de chimie, eleva Andreea Dragoslav (clasa a VIII-a), a obținut o menţiune specială. Ea este pregătită de profesoara Dorina Nemţanu.
”A fost minunat să mă aflu din nou în faţa foilor de hârtie albă, mângâind cu stiloul răspunsurile numeroaselor întrebări. Deși timpul a fost scurt, am reușit să îl folosesc inteligent, profitând de fiecare secundă avută. S-au strecurat și emoţii pe foaia mea, dar am încercat să dau tot ce am putut. Stropită cu înverșunare de ploaie, am constatat că nu sunt solubilă în apa pierderii clipelor, că mă pot folosi de creativitate și de orice am învăţat pentru a face faţă și probei practice. Am fost surprinsă de faptul că a trebuit să mă joc cu mercurul, cu inconfundabilul aluminiu și cu iubitul argint. A fost interesant să combin, să amestec și la final, să le găsesc secretul. Pot spune că am petrecut momente inedite la ONCH 2017, încununate de o Menţiune Specială și de mândria de a avea al treizeci și unulea punctaj din 92”, a spus Andreea Dragoslav.
La concursul ”Made for Europe”, Ştefania Chiriac (clasa a VIII-a) a obținut premiul I, având-o ca îndrumătoare pe profesoara Daniela-Crizantema Nane.
”Eram nerăbdătoare să prezint munca echipei din cadrul proiectului Erasmus+, Școala Europeană Creativă:C.L.I.C.K., aflat în cel de-al doilea an de implementare. Produsul final pe care l-am prezentat în cadrul concursului național, Made for Europe, desfășurat la Craiova, a fost Jocul LOTTO Who are we? (Cine suntem?), realizat la nivel de parteneriat, un joc didactic, interactiv, prin care ne-am pus în valoare creativitatea, imaginația, cunoștințele generale despre țările partenere (Lituania, Grecia, Italia, Spania, Portugalia, România), abilitățile de lucru cu calculatorul și cu resursele online, deprinderea de a comunica în limba română și în limba engleză. Am prezentat juraților modul în care am realizat jocul, regulile, grupul țintă căruia îi este adresat, am fost originală în stilul de adresare, am vorbit cursiv, deși, numai eu știu câte emoții am avut! Toate acestea au fost apreciate de membrii comisiei și am reușit să mă clasez pe locul opt (din 65 de concurenți), obținând premiul I. Am realizat, mai mult ca oricând, ce importante sunt proiectele europene pentru noi, elevii, și pentru păstrarea renumelui școlii ca Școală Europeană!”, a declarat Ștefania Chiriac.
”Anul acesta avem rezultate foarte frumoase obținute la olimpiadele și concursurile școlare, etapele județeană și națională, elevii noștri aflându-se pe podium la majoritatea disciplinelor! Felicitări tuturor pentru munca depusă, susținută de pasiunea și dorința de perfecționare. Aşteptăm cu pumnii strânşi ca elevii care vor participa la următoarele olimpiade şi concursuri, ce vor avea faza naţională în luna mai, să se întoarcă laureaţi. Avem reprezentare la olimpiada de lingvistică, de la București, prin Daria Istrătucă, îndrumată de profesoarele Rodica Mihalache şi Alina Lupu, Theodora-Sabina Cărare, pregătită de profesoarele Elena Alexa şi Liliana Lupaşcu, și Andreea Dragoslav, îndrumată de profesoara Elena Alexa”, a spus Daniela Nane, directorul Școlii ”Constantin Parfene” Vaslui.
La concursul transcurricular ”Ionel Teodoreanu” Iaşi, gimnaziul vasluian va fi reprezentat de elevele Miruna Grigoraş (profesor îndrumător Rodica Mihalache) și Mălina-Miriam Matașcu (profesor îndrumător Elena Alexa).

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Bătrân transportat la spital cu o plagă înjunghiată

Un bărbat în vârstă de 82 de ani, din localitatea Stuhuleţ, comuna Berezeni, a fost …

77 de polițiști vasluieni au fost avansaţi în gradul profesional următor, de Ziua Poliţiei Române

Cu prilejul sărbătoririi a 201 ani de atestare documentară a Poliției Române, Vineri, 24 martie …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *