ActualitateLocal

Oaspeții Complexului de Servicii Comunitare


Elevii din clasa pregătitoare „Albinuţele” de la Şcoala „Ştefan cel Mare” Vaslui au mers în vizită la Complexul de Servicii Comunitare Vaslui. Cu câteva daruri pentru copiii din centru, plini de voie bună şi curioşi să vadă ce activităţi au loc într-o astfel de instituţie de ocrotire, şcolarii, însoţiţi de înv. Alina Raizu şi prof. Daniela Tănasă, dar şi de o parte din părinţi, au cântat, s-au jucat şi şi-au făcut prieteni noi.
Acţiunea, desfăşurată la iniţiativa Danielei Tănasă, profesor de religie la Şcoala „Ştefan cel Mare”, face parte din proiectul ”Vârsta prieteniei, vârsta copilăriei”, derulat de Complexul de Servicii Comunitare în parteneriat cu mai multe instituţii şcolare vasluiene.
”În primul rând, am dorit să-i scoatem pe elevi din casă, acolo unde petrec prea mult timp la calculator şi i-am adus în centru să vadă ce fac copiii aici, ce se întâmplă într-o astfel de instituţie. Am vrut ca ei să socializeze, să intre în contact cu persoane noi, dar, în egală măsură, să aprecieze ceea ce au şi să înţeleagă că soarta a fost mai puţin blândă cu unii semeni de-ai lor. De la vârste fragede ei trebuie să manifeste compasiune pentru cei aflaţi în nevoie. Chiar dacă sunt mici şi poate nu înţeleg exact ce se întâmplă, e bine să fie parte în astfel de proiecte, fiindcă ne dorim cu toţii să crească responsabili, implicaţi şi dornici să ajute”, a spus Daniela Tănasă.
Carmen Preutu, coordonatorul Complexului de Servicii Comunitare le-a explicat micilor oaspeţi de la Şcoala nr. 5 ce se întâmplă mai concret în centru. Albinuţele au aflat, astfel, cum copiii găsesc în centrul social o a doua casă, o adevărată familie, în loc în care desfăşoară activităţi diverse şi beneficază de sprijinul celor mai buni specialişti. Copiii au fost încântaţi de vizită şi au spus că vor reveni şi cu alte ocazii la Complexul de Servicii Comunitare.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button