ActualitateLocal

Oaspeți străini la Castelul copiilor


În aceste zile, Grădinița ”Castelul copiilor” Vaslui are parte de oaspeți din Spania și Italia, parteneri în proiectul “Guiding activities and methods for teaching english to pre-primary children (PC-G.A.ME)”.
Obiective principale ale acestui proiect sunt legate de îmbunătățirea calității și eficienței studiului limbii engleze la nivel preșcolar prin stimularea motivației și a implicării active a copiilor în activitățile de limba engleză.
“Acest proiect ne-a unit prin diversitate, dar şi prin dragostea pentru copii, şi s-a născut în condiţiile în care învăţarea limbii engleze în contextul globalizării europene a devenit o necesitate, dar nu există materiale auxiliare, ajutătoare în învăţarea limbii engleze la preşcolari pe domenii experenţiale: metodici, culegeri de jocuri, poezii, cântece, jocuri de mişcare. Pentru că la această vârstă copiii nu ştiu să scrie şi să citească, totul trebuie realizat prin joc”, a spus Lenuţa Stroe, directorul Grădiniţei Castelul Copiilor.
Proiectul a fost apreciat şi de Alexandru Mîţă, inspector limbi moderne în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Vaslui: “Grădiniţa Castelul Copiilor şi Liceul „Mihail Kogălniceanu” au primit două din cele patru disticţii acordate, în 2016, de Comisia Europeană, pentru calitatea şi inovarea în domeniul predării limbilor străine. Aceste distincţii vin ca o încununare a calităţii învăţământului vasluian. European Language Label este cea mai înaltă distincţie a Comisiei Europene pentru calitate şi inovare în didactica limbilor moderne şi suntem cu toţii mândri că singura grădiniţă din judeţ unde se studiază intensiv în limba engleză a primit Certificantul Lingvistic European pentru iniţierea şi coordonarea acestui proiect”.
Întâlnirea de la Vaslui este ultima din cadrul proiectului, iar produsele finale constă în editarea unui CD cu jocuri interactive, care pot fi folosite în activități cu ajutorul calculatorului şi a tablei interactive, o broşură cu metode interactive de grup, care prezintă 12 metode interactive cu aplicare exemplificată pe limba engleză, adapatate nivelului preșcolar şi un Ghid al profesorului, al cărui conținut constă într-o abordare teoretică a învăţării limbii engleze în invățământul preșcolar şi planuri de lecții pe șase teme diferite, însoțite de cântece, poezii, jocuri pe aceleași teme.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button