Oaspeţi la Şcoala “Constantin Parfene” Vaslui

proiect_scoala-17
Şcoala “Constantin Parfene” Vaslui este gazda unor delegaţii din Grecia, Italia şi Croaţia, partenere în proiectul “FLIP: Finding Learning Innovative Paths”.
Acesta se află la început de drum, iar gimnaziul vasluian este coordonator. În primul an se are în vedere crearea şi testarea de instrumente şi resurse-materiale suport pentru elevi în învăţarea în afara clasei şi crearea de resurse pentru activizarea mediului de învăţare, prin joc educaţional.
“Scopul proiectului este valorificarea celor mai bune practici de la nivel european pentru dezvoltarea competenţelor cheie transversale ale elevilor, prin elaborarea şi testarea unui set de instrumente pentru aplicare la clasă a metodologiei Flipped Classrom (clasă inversată), bazată pe utilizarea TIC şi a resurselor educaţionale deschise şi crearea unui mediu de învăţare mai activ, într-o perioadă de doi ani”, a spus Daniela Nane, directorul Şcolii “Constantin Parfene”.
În prima zi, delegaţiile celor trei şcoli partenere au participat la o deschidere oficială a proiectului, unde s-au întâlnit cu prefectul Isabel Bogdan şi subprefectul Mircea Gologan, şi-au prezentat unităţile şcolare de unde provin şi au asistat la un spectacol artistic.
“Mă bucur că sunt astăzi aici. Vin cu plăcere an de an în România, unde mă simt foarte bine. Am avut mai multe parteneriate cu şcoli din România şi sper ca rezultatele acestui proiect să fie dintre cele mai frumoase”, a spus reprezentanta 40 Gymnasio Rethymnou (Grecia).
La rândul său, prefectul Isabel Bogdan le-a transmis felicitări celor implicaţi în proiect şi speră ca după doi ani să se revadă pentru a povesti de rezultatele acestuia.
“Pentru că sunteţi la început de drum cu acest proiect, fiind primul an de implementare, vă doresc să aveţi succes şi prin schimbul de experienţă cu partenerii d-voastră să reuşiţi să aveţi rezultatele propuse”, a concluzionat prefectul Isabel Bogdan.
proiect_scoala-3proiect_scoala-21

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Tabără de meșteșuguri tradiționale la Școala ”Constantin Parfene” Vaslui

Peste 180 de elevi au participat la cea de a zecea ediţie a Taberei de …

Zilele Școlii ”Constantin Parfene” Vaslui

Gimnaziul ”Constantin Parfene” Vaslui s-a aflat în sărbătoare, organizând o nouă ediție a ”Zilelor școlii”. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *