Tuesday , 6 December 2022, 06:50

O suspiciune Covid-19 la Vaslui! Persoană, preluată cu izoleta!

O persoană cu suspiciune Covid-19 a fost preluată cu izoleta din zona Traian a municipiului Vaslui. Aceasta a fost testată și așteaptă rezultatul.

Persoana era venită de curând din străinătate și se afla în izolare la domiciliu.

De altfel, numărul persoanelor aflate în izolare la domiciliu a crescut considerabil. În ultimele 24 de ore, 460 de vasluieni au intrat în izolare, numărul acestora ajungând la 3476 de persoane.

De asemenea, 25 de persoane au fost conduse în carantină, numărul vasluienilor carantinați ajungând la 212.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Vaslui, pentru prevenirea și combaterea răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus și pentru impunerea normelor legale în timpul stării de urgență, în ultimele 24 de ore, a executat 20 de misiuni, a folosit 68 de efective, s-au constatat 13 contravenții pentru nerespectarea prevederilor Ordonanței Militare nr. 3/ 24.03.2020 și au fost aplicate sancțiuni în valoare de 3.200 lei.

Polițiștii vasluieni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, pentru impunerea normelor legale specifice stării de urgență prin verificarea persoanelor și societăților comerciale dar și fluidizarea traficului rutier, precum și prin escortarea autovehiculelor care tranzitează județul nostru cu persoane care părăsesc țara sau urmează să intre în carantină.

De asemenea, patrule mixte de polițiști, jandarmi, polițiști locali și militari din cadrul Ministerului Apărării Naționale au intensificat activitățile pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică, care a avut ca scop verificarea respectării măsurilor dispuse prin Ordonanța Militară nr. 3 din 24.03.2020.

În ultimele 24 de ore peste 250 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui şi efective ale poliţiei locale au desfășurat misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19. S-a verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a peste 2900 de persoane, peste 1000 locaţii de izolare/carantinare şi efectuate 250 de verificări la societăți comerciale și persoane fizice autorizate. Au fost aplicate 183 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 331.700 lei, dintre care una în valoare de 1.000 lei fiind aplicată pentru nerespectarea măsurilor de izolare.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Criză de sânge la Vaslui. Centrul de Transfuzie Sanguină organizează colecte mobile

Centrul de Transfuzie Sanguină Bârlad se confruntă cu o scădere a numărului de donatori de …

246 de voluntari ISJU sunt parte din programul „Salvator din pasiune”

Voluntarii sunt cei care își dedică, din proprie voință, timpul, cunoștințele și priceperea pentru a …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *