O parte dintre elevii din Vaslui au primit tabletele cu conexiune la internet pentru şcoală online

O parte dintre elevii din Vaslui au primit tabletele cu conexiune la internet pentru şcoală online. 2.400 de tablete au ajuns deja la copii, iar în următoarele zile vor fi distribuite alte câteva mii, toate venite de la Ministerul Educaţiei.

Alte 6.300 de asemenea tablete sunt distribuite în prezent elevilor din familiile fără posibilităţi materiale, care la începutul acestui an nu deţineau niciun fel de gadget cu care să poată participa la şcoala online.

Mai rămâne însă problema semnalului la internet, care în multe localităţi rurale, îndeosebi, spun elevii, este unul destul de slab sau chiar lipseşte.

Inspectoratul Şcolar a anunţat că în parteneriat cu firmele de telefonie mobilă se lucrează la remedierea acestei probleme.

De reamintit că în judeţul Vaslui la debutul acestui an şcolar erau în jur de 8.000 de copii care nu aveau niciun fel de laptop, tabletă sau măcar un telefon mobil cu care să se poate conecta la internet.

Acum, datorită programului ”Şcoala de acasă”, dar şi donaţiilor făcute de diverse organizaţii sau chiar persoane fizice, o mare parte dintre elevii din familii fără posibilităţi materiale au primit tablete pentru şcoala online.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

11 vasluieni au rămas fără permisul de conducere, iar alți 33 au fost amendați pentru viteză!

În perioda 26-28 februarie, polițiștii rutieri din cadrul Biroului Rutier Vaslui sprijiniți de polițiști locali, …

Update/ Victima a decedat! Muncitor în stare critică, după ce a căzut un mal de pământ peste el!

Detașamentul de pompieri Vaslui a intervenit cu cinci autospeciale și echipaje specializate pentru salvarea unui …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *