ActualitateLocal

O nouă promoție de asistenți medicali la Vaslui


Cea de-a treia promoție a Școlii Postliceale Sanitare ”Radu Miron” și-a luat la revedere de la dascăli, în cadrul unui curs festiv, găzduit de sala mare a Casei de Cultură ”Constantin Tănase” Vaslui.
După intonarea imnului Gaudeamus, cadrele didactice și invitații s-au întrecut în cuvinte emoționante, adresate absolvenților, care încep o nouă etapă a vieții, marea majoritate intrând imediat după examen în pâine, având asigurate locuri de muncă la clinici medicale din țară și străinătate.
”Este de remarcat și de apreciat faptul că ați demonstrat o atitudine și un comportament etic în timpul desfășurării cursului teoretic, cât și a stagiului clinic. Pe lângã faptul că vă doresc o viață lungă, sănătoasă și frumoasă, aș dori să continuați pregătirea profesională, indiferent unde vă veți afla, să onorați orașul și școala care v-a pregătit”, le-a transmis elevilor Victoria Țonea, cadru didactic al Școlii Sanitare ”Radu Miron”.
Și invitații au avut cuvinte de apreciere la adresa viitorilor asistenți medicali.
“Am emoții, fiindcă vin în fața unei generații, care iată timp de trei ani s-a pregătit pentru a porni în viață. Pregătirea s-a făcut alături de profesori, cu sprijinul părinților, dar cu dorința voastră, dragi absolvenți, pentru a vă forma pentru viață. V-ați ales o meserie foarte frumoasă, o meserie care va pune pe primul plan situația aproapelui, a prietenului drag, al părintelui, al copilului, ca ei să fie sănătoși. Mersul dumneavoastră în viață sunt convins că nu va fi ușor. Cariera sunt convins că o veți pregăti la fel cum ați făcut-o până acum sau poate mult mai bine. E un lucru excepțional. Sunteți ai comunității, indiferent dacă veți pleca spre o carieră în altă parte sau veți rămâne în comunitate. Mult succes pe mai departe”, a spus primarul Vasile Pavăl.
La rândul său, Ionel Armeanu Ștefănică, directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui, le-a urat succes în profesia aleasă și să revină acasă, fiindcă județul și orașul au nevoie de oameni bine pregătiți, care să asigure calitate în serviciile medicale.
La final a fost strigat catalogul, cei 89 de absolvenți auzindu-și numele pentru ultima oară.
”Pentru anul școlar 2018-2019 avem o ofertă destul de generoasă. Intenționăm să formăm patru clase de asistent medical generalist, cu 112 locuri, și una de asistent medical balneofizio-kinetoterapie și recuperare, cu 28 de locuri. Oferim burse de școlarizare pentru elevii care doresc să lucreze doi ani în Germania, după terminarea studiilor. Avem pregătite 70 de burse pentru primul an, iar pentru elevii care vin prin transfer de la alte școli sanitare avem alte 18 burse pentru anul II și 10 pentru anul III. Aici găsesc pregătire școlară și profesională de excepție, satisfacție profesională și salarială rapidă, angajarea absolvenților în procent de 90 la sută în țară și străinătate”, a conchis Romel Vicol, directorul Școlii Sanitare ”Radu Miron” Vaslui.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button