LocalSocial

O jurnalistă, originară din Bârlad, a lansat campania ”#Scut pentru Bârlad!”

De câteva zile, Spitalul Municipal de Urgență ”Elena Beldiman” din Bârlad a fost transformat în unitate suport pentru pacienţi COVID-19.

Decizia Ministerului Sănătății a stârnit un val de nemulțumiri în comunitate, care au cerut autorităților să revină asupra măsurii.

Din păcate, nu s-a revenit asupra deciziei, iar cadrele medicale au lansat un apel umanitar, pentru a fi sprijinite cu materiale sanitare, atât de necesare în lupta cu virusul Covid-19.

Alături de medici, asistente și infirmieri a sărit jurnalista Oana Botezatu, născută în Bârlad, și care face parte din Asociaţia „ZI de BINE”, alături de Melania Medeleanu.

Cu mesajul ”Scut pentru Bârlad”, Oana D. Botezatu a iniţiat o campanie de strângere de fonduri pe Facebook.

”Nu știu cum arată 60.000 de lei laolaltă, nici cash, nici pe card. Nu am câștigat atâția bani nici din presă, nici din blog, nici din lumânări parfumate (încă). Aproape că nici nu știu cum se scrie corect suma asta.
Dar asta e suma la care am reușit să ajung (ba chiar să o și depășesc) azi, făcând #scutpentruBarlad, scut pentru spitalul din Bârlad. Inițial, mi-am dorit 25.000 de lei. Și s-au adunat rapid, în doar câteva ore. Am plâns. Am crescut suma apoi, treptat, la 35.000, 45.000, 60.000 de lei. Azi am modificat și am pus 80.000. “E prea mult, dacă nu-i strâng?”, I-am zis lui Eugen, omul care știe mai bine decât mine de ce sunt în stare. “Dar dacă îi strângi?”, mi-a răspuns. Așa că acum încerc să ajung la 80.000 de lei în cadrul strângerii de fonduri pe care am făcut-o, în numele meu, pentru Spitalul Elena Beldiman din Bârlad, prin Asociatia ZI de BINE. Am vorbit azi cu Melania Medeleanu și cu Luciana Zaharia, de la ZI de BINE, și am decis să facem mai mult. Fiindcă pot și putem. De banii aceștia, adunați puțin cu puțin de la voi, vom încerca să luăm aparatură medicală atât de necesară la Bârlad. Vă țin la curent, desigur, cu ce luăm, când o primim și când o ducem. Nu am realizat cu adevărat decât acum, luând la rând fiecare donație în parte (15, 25, 49, 60 lei), cât de mult poți să aduni din câte puțin plus câte puțin plus câte puțin. De la Roxana și Onu, codreniști din State, de la Andrada, care nu mai are job de două luni, de la Prise și Iulia, colegii mei simpatici și un cuplu cu o poveste pe care nu o voi uita niciodată, de la Alina, prietena mea din liceu, de la o mamă de trei fete din satul alor mei, al cărei soț e plecat la muncă afară, cred că chiar în Italia, de la un prieten de-al tatei, om din satul vecin celui în care stau ai mei (care a donat cea mai mare sumă), de la Rox, prietena mea frumoasă și inimoasă din Frankfurt, care a donat de două ori, de la oameni care mă știu de zeci de ani, de la foști șefi și colegi de ziare, de la oameni cu care nu m-am văzut niciodată la ochi, de la oameni care mă știu doar după scris și după pozele cu pâine. Peste 500 de oameni, cunoscuți și necunoscuți, mi-au sărit în ajutor. Cu ajutorul lor am ajuns și am depășit 60.000 de lei. Recunosc: sincer, nu mă așteptam. Dar uite că zilele ne sunt date și ca să ne minunăm de cât de puțină încredere avem în cei de lângă noi. Vă mulțumesc mult pentru încredere. Înseamnă enorm!”, a postat Oana pe pagina personală de facebook.

Alături de unitatea spitalicească din Bârlad au mai sărit în sprijin oameni de afaceri și localnici, care au donat diferite sume, pentru achiziția de materiale sanitare.

Spitalul din Bârlad deține în prezent 7 ventilatoare și 13 monitoare pentru funcții vitale.


Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button