Friday , 26 February 2021, 05:29

O firmă sancționată de polițiști pentru evaziune fiscală

Zilele trecute, polițiștii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vaslui  au desfășurat activități pentru prevenirea şi combaterea faptelor şi a altor fapte cu impact negativ asupra siguranței cetățeanului.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice au derulat o acțiune pe raza municipiilor Vaslui, Husi, Bârlad, a orașului Negrești și a  comunelor limitrofe.

Aceasta a avut ca scop prevenirea, descoperirea și combaterea faptelor ilicite de comerț, dar și a altor fapte cu impact negativ asupra siguranței cetățeanului, prin efectuarea de controale la agenții economici care își desfășoară activitatea în sfera alimentației publice.

Acțiunile au vizat și contracararea fenomenelor cu consecințe păgubitoare asupra bugetului de stat (evaziune fiscală, nedeclararea veniturilor și lipsa evidențierii acestora cu ajutorul caselor de marcat), precum și verificarea modului în care sunt respectate prevederile stabilite prin cadrul legislativ aplicabil pe timpul stării de alertă pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Cu ocazia activităților desfășurate, au fost verificați peste 30 de agenți economici și au fost legitimate peste 40 de persoane. Astfel, a fost constatată o infractiune de evaziune fiscală, faptă prevăzută de art. 9, alin. 1, lit. b din Legea 241/2005, existând astfel suspiciunea rezonabilă de omisiune în parte, a evidenţierii, în actele contabile ori în alte documente legale, a operaţiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor, realizate cu ocazia desfășurării activității de comerț cu amănuntul.

Totodată, au fost aplicate și 13 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 13.500 de lei.

Dintre acestea, 11 au fost aplicate potrivit prevederilor O.U.G. 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale și 2 au fost aplicate pentru abateri prevăzute şi sancţionate de Legea 145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol. Mai mult, a fost confiscată și suma de 1.467 delei.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Șoselele ce centură ale Vasluiului rămân în planurile Ministerului Transporturilor

Primarul Vasluiului, Vasile Pavăl, a anunțat într-o conferință de presă că Ministerul Transporturilor nu a …

Proiectul ALDEBARAN, derulat de Asociația PROFIZICA, a ajuns la final!

Pe 24 februarie 2021 a avut loc într-un cadru festiv la Liceul ”Ștefan Procopiu” din …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *