ActualitateLocal

O clinică din municipiul reşedinţă doreşte să redeschidă spitalul din Negreşti


O clinică din municipiul Vaslui doreşte să preia Spitalul Orăşenesc Negreşti, închis în anul 2011, reprezentanţii unităţii având în acest sens o întâlnire cu membrii Consiliului Local, a anunţat joi, primarul localităţii, Vasile Voicu.
”Am considerat oportună o întâlnire cu reprezentanţii Consiliului Local pentru ca totul să fie transparent, mai ales că, în trecut, atunci când o altă firmă a vrut să concesioneze spitalul, consilierii PNL nu au fost de acord cu acest lucru. Eu cred că este important să lăsăm la o parte chestiunile politice şi să acţionăm în beneficiul locuitorilor acestui oraş, care acum sunt nevoiţi să meargă zeci de kilometri pentru a beneficia de îngrijire medicală”, a declarat primarul oraşului Negreşti, Vasile Voicu.
Spitalul Orăşenesc Negreşti, care a avut arondaţi peste 10.000 de pacienţi, a fost închis în anul 2011, odată cu alte unităţi sanitare din ţară, cu toate că fusese modernizat şi dotat cu aparatură medicală performantă. Între timp, clădirea şi interioarele s-au deteriorate, iar o parte din aparatură şi instrumentar a ajuns neutilizabilă.
Autorităţile locale au anunţat în repetate rânduri că nu dispun de fonduri pentru a redeschide şi susţine spitalul şi au încercat, fără rezultat, mai multe variante de redeschidere a unităţii medicale, inclusiv o colaborare cu Biserica Ortodoxă Română.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button