O adolescentă din Vaslui, pasionată de pictură

Mara Băbușanu, la 15 ani, este pasionată de pictură. Visează la o expoziție personală, însă deocamdată a prezentat lucrările doar apropiaților.

Eleva Liceului ”Mihail Kogălniceanu” a fost încurajată de rude să continue cu această pasiune, deși planurile sale de viitor sunt legate de medicină.

”Nu vreau să mă simt obligată constant să pictez sau să desenez, e un risc mult prea mare pe care mi l-aș asuma. De asemenea, în zilele noastre, artiștii nu sunt valorizați și pictorul nu mai reprezintă o meserie de viitor. Mi-aș dori să urmez Facultatea de Medicină, să devin medic endocrinolog, generalist sau cardiolog, dar poate chiar și chirurg”, a precizat Mara, care are o înclinare către natură.

”Cel mai mult îmi place să pictez natura, peisaje, dar și elemente umane. În ceea ce privește portretele pe pânză, sunt destul de reticentă, dar excelez la portrete în creion grafit sau cărbune. Natura a reprezentat mereu o sursă de inspirație pentru mine, prin complexitatea ei: culori, diferite forme în care este reprezentată, neimplicarea omului în natură etc”, a mai povestit tânăra artistă.

La 4 ani s-a înscris la cursul de desen de la Palatul Copiilor, pe care l-a urmat până la vârsta de 12 ani, iar la 5 ani a descoperit tehnica picturii pe lemn.

”Am crescut și am evoluat cu pensula în mânã. Nu cred că îmi pot aminti primul desen pictat, dar știu care este primul tablou pe pânză. Acesta reprezintă un copac în două emisfere diferite, contrastante. Aveam aproximativ 11 ani. În ultimul an, mi-am propus să cresc în ceea ce privește pasiunea mea: să încerc tehnici noi, să mă înscriu la concursuri, am realizat o copertă pentru o carte care a intrat acum în publicare, am început să vând tablouri și schițe personalizate la comandă”, a declarat Mara Băbușanu.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Captură impresionantă la Albița! Aproape 50 mii de cartușe letale descoperite în portbagajul unei mașini conduse de un moldovean!

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița  efectuează cercetări cu privire …

Cinci bărbați reținuți de polițiști, după ce au încercat să-și facă dreptate cu parul

Poliţiştii Secției 4 Poliție Rurală Huși au reţinuți cinci bărbați, din comunele Dimitrie Cantemir și …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *