ActualitateLocal

Numărul cazurilor de COVID-19, în creştere. Cinci comune au depăşit incidenţa de 3 la mie

Numărul cazurilor de coronavirus este în creştere în judeţul Vaslui, unde cinci comune au depăşit incidenţa de 3 la mie. În oraşul Vaslui, îmbolnăvirile s-au dublat în ultimele zile, pe fondul lipsei de interes pentru vaccinare şi a relaxării din timpul verii.

În ultimele 14 zile, în tot judeţul au fost 540 de noi cazuri de COVID. Dintre acestea, în municipiul Vaslui au fost nu mai puţin de 210 cetăţeni infectaţi.

Cauza, spune subprefectul Mircea Gologan, este aceea că rata vaccinării în oraş rămâne una scăzută, dar şi că populaţia s-a relaxat în privinţa măsurilor de prevenire a îmbolnăvirilor mult prea devreme, de aceea, mai spune subprefectul Mircea Gologan, toate cele trei unităţi spitaliceşti din judeţul Vaslui, conform unui plan de rezilienţă aprobat de Ministerul Sănătăţii încă din luna iulie, sunt pregătite pentru momentul în care numărul îmbolnăvirilor va creşte.

În acest plan sunt stabilite inclusiv secţiile care vor deveni rând pe rând secţii COVID. 

Pentru ca situaţia să nu se acutizeze însă şi numărul îmbolnăvirilor să nu mai crească în acest ritm accelerat, soluţia vaccinării este gratuită şi la îndemâna tuturor cetăţenilor, mai declară subprefectul Mircea Gologan.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button