Saturday , 1 October 2022, 11:22

Municipiul Vaslui nu are încă viceprimari!

Deși au fost aleși în ședința din 12 noiembrie, Cătălin Mândru și Lucian Braniște nu și-au ocupat posturile de viceprimari ai municipiului Vaslui.

Asta după ce Instituția Prefectului a constatat că alegerea componenței Comisiei Juridice a forului legislativ local s-a făcut cu încălcarea Codului Administrativ, comisie care și-a dat ulterior avizul și pentru acel proiect de hotărâre de alegere a celor doi viceprimari.

Astfel, prefectura a solicitat revocarea hotărâriii pentru nerespectarea configurației politice de la ultimele alegeri locale, conform art. 124 Cod Administrativ.

De asemenea, nu s-a respectat aliniatul 5 din același articol al Codului Administrativ, potrivit căruia nominalizarea membrilor fiecărei comisii se face de fiecare grup de consilieri. Nu poate vota CL cine poate face parte sau nu dintr-o comisie de specialitate de la un alt partid.

În prima ședință de CL a municipiului Vaslui se va relua procedura de alegere a comisiilor de specialitate și apoi a celor doi viceprimari.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Tânăr din Băcești reținut după ce a agresat fizic un ieșean

Poliţiştii Secției 6 Poliție Rurală Negrești, din cadrul Poliției Orașului Negrești, au reținut un tânăr, …

Elevii de la Liceul „Ștefan Procopiu” s-au întâlnit cu Polițiștii de la Siguranță școlară

Polițiștii Biroului Siguranța Școlară, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, și cei din cadrul …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *