Municipiul Vaslui, în scenariul verde! Școlile, în scenariul galben!

La Vaslui, școlile se vor redeschide, cel mai probabil, după scenariul galben.

Asta înseamnă că la cursuri merg copiii de grădiniţă, cei din clasele 0-IV și cei din clasele a VIII-a, a XII-a și a XIII -a, restul urmând a rămâne în online.

Deși, pe 1 februarie, CJSU Vaslui emitea hotărârea prin care municipiul reședință de județ este în scenariul verde, având o rată de infectare de 1,03 la mia de locuitori, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu,  a anunțaț că scenariul verde – care prevede participarea fizică la ore a tuturor elevilor, începând de luni – se va aplica în localităţile unde rata de infectare este până la 1 la mie.

El a spus că evaluările vor fi făcute săptămânal, iar pe cifrele de astăzi vor merge la școală peste 2,4 milioane de elevi și ar urma să fie redeschise 80% dintre școli.

Ministrul Educației a afirmat că nu este exclus ca şcolile să fie închise din nou, dacă riscul epidemiologic va creşte.

“Nu va exista vreo ezitare în interesul stării de sănătate, dacă situaţia epidemiologică ne va obliga la acest lucru să-l facem. Însă experţii pe sănătate spun că suntem pe un trend care nu generează îngrijorări imediate în această perspectivă. Astăzi, în România o singură localitate mai este în carantină, comuna Havârna din judeţul Botoşani”, a explicat Sorin Cîmpeanu.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Instituții ale statului, amendate pentru modul defectuos de asigurare a securității propriilor unități

În perioada ianuarie – februarie 2021, polițiștii Compartimentului „Sisteme de Securitate” din cadrul Serviciului de …

Patroni amendați și cu marfa confiscată

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *