Municipiul Vaslui, în continuare fără viceprimari după ce alegerea acestora a fost contestată în instanţă

Municipiul Vaslui nu are viceprimari de aproximativ două luni de zile, după ce desemnarea acestora a fost contestată de PSD în instanţă.

Magistraţii de la Tribunalul Vaslui au admis, la începutul lunii decembrie, solicitarea PSD de revocare a unei hotărâri luate în cadrul şedinţei Consiliului Local Vaslui privind desemnarea celor doi viceprimari ai municipiului reşedinţă, unul de la PNL şi unul de la USR-PLUS, iar în luna ianuarie instanţa a amânat de două ori pronunţarea, stabilind un nou termen pe data de 23 februarie.

Joi, în cadrul şedinţei Consiliului Local al municipiului Vaslui, liberalii au afirmat că cei doi viceprimari nu vor putea fi desemnaţi în condiţiile legii până când Codul Administrativ nu va fi modificat.

Reprezentanţii PSD au invocat faptul că alegerea viceprimarilor ar fi trebuit să se facă prin vot secret, iar desemnarea lor a avut loc doar cu participarea consilierilor prezenţi, deşi cinci dintre aleşii formaţiunii social-democrate nu au fost în sala de şedinţe, ci au participat online, aflându-se în izolare la domiciliu şi nu şi-au putut exprima opţiunea, aşa cum prevede Codul Administrativ.

Lucian Branişte şi Cătălin Mîndru, de la PNL şi, respectiv, USR PLUS, au fost aleşi, pe data de 24 noiembrie 2020, în funcţiile de viceprimar de consilierii celor două formaţiuni politice, care deţin majoritatea în Consiliul Local Vaslui. Anterior acestei decizii, pe data de 1 noiembrie, cei doi mai fuseseră desemnaţi o dată viceprimari, dar şi atunci PSD a invocat faptul că alegerea nu s-a făcut cu respectarea legii, iar decizia nu a primit ulterior viză de legalitate din partea Instituţiei Prefectului.

În urma alegerilor de pe 27 septembrie 2020, PSD a obţinut 10 mandate în Consiliul Local al municipiului Vaslui, pierzând astfel majoritatea în forul decizional local. PNL a obţinut opt mandate de consilier, iar USR PLUS şi-a adjudecat patru mandate, cele două formaţiuni formând majoritatea în Consiliul Local.

Funcţia de primar a fost câştigată de Vasile Pavăl, de la PSD, aflat la cel de-al patrulea mandat.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

DSP anunţă deschiderea a trei fluxuri noi pentru imunizarea cu vaccinul anti-covid

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Vaslui a anunţat că, începând de luni, trei noi fluxuri …

Peste 100 de copii cu vârsta de până la trei ani suferă de malnutriţie

Un număr de 116 copii cu vârsta de până la trei ani se află în …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *