Wednesday , 25 November 2020, 06:47

Municipalitatea din Vaslui are în derulare proiecte de aproape 200 milioane de euro!

Primăria Vaslui are finanțate din fonduri europene 13 proiecte, care se ridică la suma de 196 milioane de lei, anunță primarul Vasile Pavăl.

Acesta a precizat că s-a dat ordinul de începere a lucrărilor la proiectul privind casele sociale și sunt în pregătire restul investițiilor finanțare prin fonduri europene.

”Suntem aproape de faza de licitație la proiectele privind construcția unei creșe și a unei grădinițe, iar pentru aceste obiective avem avizele de la ISU. S-a semnat contractul de finanțare și pentru proiectul privind modernizarea și extinderea transportului public, duă ce s-a rezlvat problema unor contestații la Iași. Sunt în deschidere și celelalte proiecte de la depou, Parcul Copou, Liceul Ion Mincu. Toate proiectele vor fi duse la bun sfârșit”, a spus Vasile Pavăl.

Creșa va fi construită pe terenul care a aparținut fostei unități militare, iar grădinița va fi ridicată pe un teren din fața Spitalului Județean de Urgență Vaslui.

La Liceul ”Ion Mincu” va fi ridicată o construcție nouă, cu regim de înălțime demisol și parter și cu funcțiune de ateliere școlare, pentru un efectiv de 267 elevi. La demisol va funcționa un atelier de construcții, unde elevii vor învăță tehnici de contrucție, iar la parter va fi deschis un atelier auto.

Primarul Vasluiului mai anunță că din această săptămână vor începe lucrările la proiectul ”Îmbunătățirea regenerării fizice și socio – economice a comunității din zona marginalizată – Case Sociale str. Octav Băncilă”.

Proiectul are o valoare totală de 3.880.561 lei și face parte dintr-un pachet de investișii depus de Primăria Vaslui la Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, în cadrul POR 2014-2020 – Axa Prioritară 4.

”Avem în vedere, printr-un alt proiect, să extindem rutele, traseele și stațiile pentru transportul public de călători. Astfel, în cadrul proiectului vor fi achiziționate 18 mijloace de transport călători, din care opt autobuze hibrid diesel/electric și 10 troleibuze nearticulate”, a mai precizat primarul Pavăl.

În ceea ce privește extinderea și modernizarea infrastructurii de transport vor fi montați 342 de stălpi pentru susținerea rețelei pentru firul de contact al troleibuzelor, vor fi construite 25 de stații noi aferente zonelor de extindere a rețelelor de troleibuze și vor fi amenajate 69 de stații de călători existente.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Negreșteancă salvată de pompieri, după ce a căzut într-o fântână

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Vaslui a intervenit pentru salvarea unei persoane de sex …

Accident spectaculos lângă Mărul de Aur! Două mașini răsturnate pe DN24!

În această dimineață, Detașamentul de pompieri Vaslui a intervenit cu o autospecială de stingere echipată …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *