Mită la spitalul din Bârlad: DGA Vaslui a efectuat percheziții și arestări într-un dosar de trafic de influenţă şi înşelăciune!

Un angajat al Spitalului de Urgenţă “Elena Beldiman” din Bârlad şi un salariat al Serviciului de Ambulanţă Vaslui au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzaţi de comiterea mai multor infracţiuni de trafic de influenţă şi înşelăciune.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Serviciul Judeţean Anticorupţie, în acest caz, poliţiştii din cadrul Biroului Anticorupţie Vaslui, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, au pus în executare, pe 29 octombrie, patru mandate de percheziţie la domiciliul celor doi, precum şi la locaţiile folosite de ei din cadrul celor două instituţii publice din municipiul Bârlad.

“Dosarul penal a fost înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui, ca urmare a unei sesizări depuse la Serviciul judeţean Anticorupţie Vaslui la data de 06.12.2019. În urma probatoriului administrat, procurorul de caz a dispus continuarea urmăririi penale şi ulterior punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de doi inculpaţi, respectiv un angajat al Spitalului Municipal de Urgenţă pentru comiterea a trei infracţiuni de trafic de influenţă şi cinci infracţiuni de înşelăciune şi un angajat al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Vaslui pentru comiterea a patru infracţiuni de trafic de influenţă şi patru infracţiuni de înşelăciune. În fapt, persoanele mai sus menţionate, în perioada 2019 – 2020, au pretins de la mai multe persoane sume de bani cuprinse între 1.000 şi 7.000 de euro pentru a le facilita angajarea în cadrul Spitalului Municipal de Urgenţă Bârlad, Serviciul Judeţean de Ambulanţă Vaslui sau la unităţi de învăţământ în calitate de cadre medicale”, precizează sursa citată.

În cauză, procurorul de caz a dispus reţinerea inculpaţilor pe o perioadă de 24 de ore, iar pe 31 octombrie, Tribunalul Vaslui a dispus cercetarea în stare de arest preventiv, pe o perioadă de 30 de zile.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Instituții ale statului, amendate pentru modul defectuos de asigurare a securității propriilor unități

În perioada ianuarie – februarie 2021, polițiștii Compartimentului „Sisteme de Securitate” din cadrul Serviciului de …

Patroni amendați și cu marfa confiscată

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *