Tuesday , 31 January 2023, 12:00

Ministrul Educaţiei a premiat unităţile de învăţământ câştigătoare ale Competiţiei „Şcoala Europeană”

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a premiat miercuri, la Palatul Parlamentului, cele 90 de unităţi de învăţământ preuniversitar câştigătoare la a XVII-a ediţie a Competiţiei Naţionale “Şcoala Europeană”.

Printre unitățile școlare premiate s-au regăsit și Școala Gimnazială “Constantin Parfene”, Liceul Tehnologic ”Marcel Guguianu” Zorleni, Liceul Pedagogic “Ioan Popescu” Bârlad şi Palatul Copiilor Vaslui.

Primele locuri au fost ocupate de Şcoala Gimnazială ‘George Vâlsan’ din Amara (cu 196 de puncte), Liceul de Arte ‘Ionel Perlea’ din Slobozia (cu 195 de puncte), Şcoala Gimnazială nr. 10 Suceava (cu 193 de puncte), Colegiul Tehnic ‘Laţcu Vodă’ Siret (191 de puncte) şi Şcoala Gimnazială ‘Constantin Parfene’ din Vaslui (190 de puncte).

Şcolile câştigătoare primesc alături de certificatul “Şcoală Europeană” şi o sumă de 5.000 lei care va putea fi folosită pentru dotări.

Certificatul “Şcoala Europeană” este valabil trei ani, apoi unitatea de învăţământ va trebui să candideze din nou pentru a reconfirma titlul obţinut.

Pentru ediţia din acest an au fost luate în considerare activităţile şi proiectele desfăşurate în perioada septembrie 2019 – iulie 2022.

Prin această iniţiativă, care a fost lansată în anul 2004, Ministerul Educaţiei încurajează şi motivează participarea unităţilor de învăţământ preuniversitar din România la programele europene din domeniul educaţiei şi formării profesionale şi contribuie la dezvoltarea mobilităţii internaţionale şi la schimbul intercultural.

În total, la cele 17 ediţii ale competiţiei naţionale “Şcoala Europeană” au participat 2.290 de unităţi de învăţământ din ţară, 952 dintre acestea primind certificatul şi trofeul.

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

Tânăr reținut după ce i-a furat telefonul unei femei pe o stradă din Bârlad

Poliţiştii Biroului Investigații Criminale, din cadrul Poliției Municipiului Bârlad, au reținut un bărbat de 32 …

Bărbat din Laza reţinut de poliţişti după ce a agresat două pisici

Un bărbat în vârstă de 31 de ani din comuna Laza a fost reţinut de …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *