Saturday , 1 October 2022, 10:59

Ministrul Comunicațiilor la Vaslui


Ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale, Lucian Șova, a fost prezent astăzi la Vaslui, unde s-a întâlnit cu prefectul Eduard-Andrei POPICA, subprefectul Mircea Gologan și vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Vaslui, Ciprian Trifan.
Discuțiile au fost legate de implementarea proiectului RO-NET, privind construirea unei rețele naționale de internet în bandă largă în zonele defavorizate.
”În județul Vaslui s-au montat peste 720 de kilometri de fibră optică și peste 6.300 de stâlpi noi, fiind recepționate peste 70 de locații. Este un proiect important, pentru că reușim să legăm comunități sărace, comunități izolate de civilizație, chiar dacă acest lucru nu se întâmplă prin intermediul unei infrastructuri rutiere bine pusă la punct. Însă, consider că proiectul va contribui la intensificarea comunicării în aceste comunități”, a precizat prefectul Eduard-Andrei POPICA.
Primul popas al ministrului Lucian Șova în județul Vaslui a fost în satul Chițcani, comuna Costești, unde a participat la recepția unei asemenea locații, realizate în cadrul proiectului RO-NET.
”Sunt sigur că există foarte mulți concetățeni ai celor care locuiesc aici care, poate, lucrează în străinătate și pentru care ar fi foarte important să fie mai aproape de cei de acasă, măcar prin intermediul comunicațiilor prin internet”, a spus ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale.
Lucian Șova a mai avut o întâlnire cu primarii ale căror comune beneficiază de proiectul RO-NET.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Tânăr din Băcești reținut după ce a agresat fizic un ieșean

Poliţiştii Secției 6 Poliție Rurală Negrești, din cadrul Poliției Orașului Negrești, au reținut un tânăr, …

Elevii de la Liceul „Ștefan Procopiu” s-au întâlnit cu Polițiștii de la Siguranță școlară

Polițiștii Biroului Siguranța Școlară, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, și cei din cadrul …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *