Ministrul Apărării este așteptat la Schinetea


Ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor, este așteptat la Schinetea, unde a fost invitat la manifestările cultural-științifice ”Mareșalul Constantin Prezan – apărător al Marii Uniri”.
Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Vaslui, cu sprijinul Muzeului Județean ”Ștefan cel Mare”, Batalionul 110 Sprijin Logistic ”Mareșal Constantin Prezan” Brăila și Primăria comunei Dumești.
Activitățile vor debuta sâmbătă, 25 august, cu vernisajul expoziției ”Eroi ai Primului Război Mondial”, ce va avea loc la Sala Arta a muzeului vasluian.
Urmează ceremonii militare și depuneri de coroane la monumentului Mareșalului de la Dumești și la mormântul acestuia de la Schinetea.
Simpozionul propriu-zis se va încheia duminică, 26 august.
Seria de manifestări este organizată cu ocazia aniversării Centenarului Marii Uniri și comemorării a 75 de ani de la trecerea în neființă a Mareșalului Constantin Prezan. La activități participă și Olga Macarie, nepoata Mareșalului Constantin Prezan.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

„Viața așa cum a fost să fie” sau muzica transmisă prin cuvinte!

Sala TinArt a Bibliotecii Județene „Nicolae Milescu Spătarul” s-a dovedit a fi „zgârcită” cu spațiul, …

Expoziție de costume populare din Basarabia în foaierul Casei de Cultură „Constantin Tănase” Vaslui

Membrii comunității „Șezătoarea Basarabia”, cu sprijinul Primăriei municipiului Chișinău, au venit în cadrul Zilelor Culturale …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *