Metode de ascundere a țigărilor de contrabandă


În Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa, echipa comună de control a descoperit 7.300 ţigarete de provenienţă duty-free, pe care un cetățean român încerca să le introducă în ţară, ascunse în spații special amenajate în bara din față și în pragurile autoturismului pe care îl conducea.
În ziua de 4 iunie a.c, în jurul orei 20.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa- I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, cetățeanul român Ion B., în vârstă de 64 de ani, conducând un autoturism marca Ford, înmatriculat în România.
În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport și persoanei, ocazie cu care, echipa comună de control, formată din poliţişti de frontieră și lucrători vamali, a descoperit ascunse în spații special amenajate în bara din față și în pragurile autoturismului, cantitatea de totală de 7.300 ţigarete, de diferite mărci, de proveniență duty-free.
Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii ţigărilor în valoare totală de 5.037 lei, sancţionarea contravenţională a bărbatului cu amendă în valoare de 5.000 lei, precum și indisponibilizarea autoturismului, în valoare de 6.900 lei, în vederea confiscării.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Ziua Națională a României a fost marcată la Vaslui printr-un ceremonial militar și religios

Manifestările dedicate Zilei Naționale a României au debutat cu un ceremonial militar și religios în …

Doi profesori vasluieni recompensați cu Ordinul Meritul pentru Învățământ în grad de Cavaler

Președintele României, domnul Klaus Iohannis a semnat luni, 28 noiembrie 2022, decretul nr. 1376 prin …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *