Monday , 23 November 2020, 19:12

Mesajul inspectorului general școlar, Gabriela Plăcintă, pentru absolvenții promoției 2020!

Dragi elevi,

Pentru voi, elevii claselor a XII-a, a răsunat vineri ultimul clopoțel, un clopoțel virtual. Ați finalizat o etapă, ați încheiat o perioadă de neuitat, ați absolvit clasa a XII-a, un pas important din viața oricărui om. Este momentul în care treceți către un nou capitol din viață. Absolvirea înseamnă amintiri, îmbrățișări, lacrimi împărtășite între colegi, toci fluturând în aer, zâmbete și mulțumiri. Iată că anul 2020 aduce o absolvire atipică, fără festivități, fără întâlniri, însă cu o importantă lecție de viață trăită de întreaga planetă. Chiar dacă nu aveți norocul unui curs festiv de absolvire, vă puteți considera o generație specială și am vrea să retineți însă, că ceea ce contează cu adevărat, este, până la urmă, doar ceea ce are fiecare om în minte și în suflet! Să vă respectaţi statutul la care aţi ajuns, să vă respectaţi pe voi, ca oameni, şi atunci, sigur, o să procedaţi la fel şi cu cei de alături! Să fiți sănătoși și puternici, să fiţi călăuziţi în viaţă de valori precum: Adevărul, Binele şi Frumosul! Am vrea să credem că sunteți generația care va aprecia cel mai mult ceea ce au avut, ceea ce au oamenii, locurile și experiențele învățate. Și, credem că e o lecție extrem de importantă de transmis mai departe.

Peste câteva zile va răsuna clopoțelul și pentru elevii claselor a VIII-a. Voi veți porni pe un drum al cunoaşterii îndreptându-vă pașii către liceu. Și pentru voi lumea va căpăta noi dimensiuni, va deveni interesantă, misterioasă şi ademenitoare. Sunteţi la vârsta sincerității, a entuziasmului, a fanteziei şi încă a imaginaţiei copilăriei. Școala v-a arătat că multe realizări sunt atinse prin perseverență, că pentru a ajunge la succes trebuie să faceți eforturi mici, pas cu pas, iar pentru a reuși trebuie să vă găsiți drumul pe care să-l urmați.

Felicitări, dragi absolvenți 2020! Să treceți cu lumină în suflete în următoarea etapă a vieții deoarece al vostru e viitorul! Mult succes la toate examenele ce vă așteaptă!

Și, pentru că este 1 iunie, Ziua Internaţională a Copilului, prilej de a sărbători puritatea şi inocenţa copilăriei, dorim tuturor copiilor o lume plină de lumină și armonie, un 1 iunie vesel și colorat. Sa va bucurati de lumea copilăriei, dragi copii!

La mulți ani de 1 Iunie!

Inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Județean Vaslui,

Prof. Gabriela PLĂCINTĂ

Despre Actual Vaslui

Vezi şi

FOTO/ Patru persoane rănite într-un accident de circulaţie în care au fost implicate trei autovehicule, la Sârbi

Patru persoane au fost rănite, luni, pe DE 581, în localitatea Sârbi, în urma unui …

Un moldovean a încercat să introducă în țara natală o mașină radiată din circulație

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albiţa  efectuează cercetări cu privire …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *