Mențiune pentru Vlad Sîmbotin


Fără obiectiv, ținând cont de faptul că vârsta nu-i mai permite să meargă la Olimpiada Internațională, vasluianul Vlad Sîmbotin a bifat o nouă performanță notabilă la Olimpiada Națională Interdisciplinară ”Științele Pământului”.
Elevul Liceului ”Mihail Kogălniceanu” (LMK), îndrumat de profesoara Geanina Romașcu, a primit mențiune la această competiție, fiind aplaudat de o sală întreagă pentru performanțele acestuia înregistrate în ultimii patru ani. El a mai fost urcat încă o dată pe scenă, primind un premiu special, pentru cel mai mare punctaj obținut la disciplina biologie.
Vlad Sîmbotin a fost remarcat și de academicianul Ionel Miron, profesor universitare de renume al Facultății de Biologie, din cadrul Universității ”Alex.Ioan Cuza” Iași. Acesta i-a oferit elevului vasluian cartea ”A gândi despre apă…din apă”, a cărei autor este.
De altfel, Vlad Sîmbotin a a fost recompensat cu premiul I la Olimpiada Națională de biologie, obținând cel mai mare punctaj la clasa a XII-a – 191.
Vasluianul urmează să reprezinte România la Olimpiada Internațională de Biologie, care se va desfășura la Coventry (Marea Britanie), în perioada 23-30 iulie.

Despre Ciprian Enache

Vezi şi

Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Hadâmbu a fost adusă la Vaslui

La Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Vaslui a fost adusă astăzi icoana făcătoare de minuni …

Săptămâni pline de evenimente culturale

Consiliul Județean Vaslui, Primăria Vaslui și Centrul Județean de Conservare și Promovare a Culturii Tradiționale …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *